Wie niet weg is, is gezien! Een boek over Pieter Konijn

Ik durf wel te stellen dat Pieter Konijn één van de bekendste konijnen is die we kennen, naast nijntje. Pieter Konijn is een slim konijntje dat in het bos woont met zijn familie. Hij beleeft verschillende avonturen en heeft zelfs een eigen kerstboek. In Wie niet weg is, is gezien! speelt Pieter Konijn verstoppertje. De gemene heer Vos is op jacht, maar gelukkig heeft Pieter Konijn een geweldig idee om hem te slim af te zijn! Zal Pieters uitvinding hem en zijn vrienden echt helpen? Of verandert een potje verstoppertje straks in een gevaarlijk soort tikkertje?

hoofdfoto
Wie niet weg is, is gezien!

Wie niet weg is, is gezien!

Het is herfst en de blaadjes waaien in de rondte. Pieter Konijn kijkt vanuit zijn huisje onder een boom toe, naar alle blaadjes die langskomen. Intussen is hij druk bezig met het op papier zetten van zijn nieuwste ideeën; zou hij hier ooit beroemd mee worden? Maar dan ineens staat zijn neef Benjamin Wollepluis voor zijn raam, helemaal verschrikt. Heer Vos wil verstoppertje spelen met hem, maar Benjamin is snel weggerend. Heer Vos eet namelijk heel graag konijn.. Als later nog een vriendje met hetzelfde verhaal aan de deur staat, gaat Pieter aan de slag. Want verstoppertje spelen is leuk, maar niet als je gevonden wordt en daarna als maaltijd eindigt voor Heer Vos. Ik tel tot tien; Wie niet weg is, is gezien!

Kleurrijk boek dat aanzet tot verstoppertje spelen

Een ‘goed’ prentenboek moet in mijn ogen een feestje zijn om naar te kijken. Het verhaal is erg belangrijk, maar kinderen zijn toch meestal het eerste gefocust op de illustraties en de uitstraling van een boek. Wanneer ik met mijn dochter naar de bibliotheek ga, kiest ze boeken uit op hun uitstraling en illustraties op de kaft die haar aandacht trekken. Ze let niet op het verhaal, al komt dat denk ik echt met de jaren. Ze kan nog niet zelf lezen en is dus de achterkant met de samenvatting van de tekst niet zo interessant.

Wie niet weg is, is gezien! trekt meteen de aandacht. De kleurrijke kaft met prachtige getekende illustraties is meteen een feestje om naar te kijken. Pieter Konijn kijkt ondeugend uit zijn ogen en zijn vriendjes zitten verstopt in de struiken. Heer Vos is in geen velden of wegen te bekennen, des te leuker dat hij wel in het verhaal ineens opduikt. De illustraties van Nicola Kinnear vind ik erg kindvriendelijk, lieflijk als ik het zo mag noemen. Natuurgetrouw en dus voor kinderen erg herkenbaar. Meteen is te zien wat de illustratie uitbeeld, ook al hebben we natuurlijk nog nooit een konijn in een jasje gezien.

Mijn dochter is meteen enthousiast geworden van het verhaal en wil zelf ook verstoppertje gaan spelen. Dit boek heeft dat effect op haar. Wie weet heeft het bij jou en je kinderen ook dit effect. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.. Wie niet weg is, is gezien!

Specificaties Wie niet weg is, is gezien!

Auteur: Rachel Bright | Hoofdauteur: Beatrix Potter | Illustraties: Nicola Kinnear | Vertaling: Imme Dros | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021683652 | oktober 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.