Was ik maar – Mies van Hout, een prachtig prentenboek

Was ik maar… Later als ik groot ben… Had ik maar… Alledrie zouden dit beginnen kunnen zijn van een fantasieverhaal. Een verhaal over iets wat je zou willen worden, of nu al wil zijn. Iets waar je naar uitkijkt, iets wat niet haalbaar is. De een wil een superheld zijn, de ander heel erg rijk. Zo gaat het ook in dit prachtige boek van Mies van Hout.

was ik maar Mies van Hout

Was ik maar

Op de eerste prent zien we een kindje. Ze staat op een groene heuvel en om zich heen vliegen er heel veel vlinders. De een is rood, de ander blauw een ander met nog meer kleuren. Was ik maar een vlinder, dacht het kindje. Dan kon ik overal naartoe vliegen.

De vlinder wil graag een wandelende tak zijn, die wil graag een schrijvertje zijn en zo gaan we door met het verhaal tot we uitkomen bij een Libelle. De libelle wil graag een kindje zijn!

Heel veel dieren

In was ik maar komen allemaal verschillende kriebeldieren voor. Van een Lieveheersbeestje, slak en mier hebben alle kinderen wel gehoord. Maar kennen ze ook een wandelende tak? Of een krekel, schrijvertje of vuurvlieg?

Elk dier heeft zijn eigen unieke eigenschap en die worden benoemd.

was ik maar Mies van Hout

Illustraties was ik maar

De illustraties in Was ik maar, zijn levendig. Groot, met heldere kleuren waaronder de kleur groen veel voorkomt. De tekeningen zijn groots opgezet waarbij het een ideaal boek is om uit voor te lezen in de kring. Ook de kinderen achterin kunnen de prenten goed en duidelijk zien.

Tips bij prentenboeken

Mies van Hout heeft een onderwijsachtergrond en komt uit een onderwijs gezien. Zij vind het altijd leuk om dingen te verzinnen bij haar boeken en dat kun je terug vinden op haar website. Voor dit boek heeft ze leuke les en knutseltips bedacht.

Was ik maar is een prachig prentenboek van Mies van Hout. Fantasie hoort bij kinderen en met haar prachtige lestips komt die fantasie tot leven.

was ik maar Mies van Hout

Specificaties Was ik maar

Auteur: Mies van Hout | Uitgeverij Hoogland en van Klaveren | april 2020 | 32 pagina’s | 9789089673145 | meer informatie vind je hier

Win

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt “Was ik maar” winnen.

Verplicht:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit boek  wil hebben.

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Winnaar is inmiddels bekend

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

36 reacties

 1. Leuk (voor)leesboek, fijne illustraties.
  Heel erg graag loot ik mee om dit boek te delen met de kids op school.

 2. Wederom een prachtig boek. Ik doe graag mee voor mijn kinderen. Dieren doen het altijd goed in verhalen.

 3. Ook nu doe ik graag mee aan de winactie. Ideaal boekje om te filosoferen rond anders zijn. Zou goed staan in de klasbib. Lijkt ook leuk om schoolfeest aan te koppelen ofzo.

 4. Wat een fantasierijk boek,met veel mooie kleuren. Mijn zoontje is dol op dieren. Ik lees hem graag voor uit dit mooie boek!

 5. Ik waag graag een kansje voor mijn dochter Anne-Spphie. Gek op lezen, dieren en knutselen! Enne… je kan niet vroeg genoeg beginnen met bedenken wat je later wilt worden he 😉

 6. Boeken met spinnen zijn het geweldigst om te winnen, zeker wanneer ze ook zo geschikt zijn om voor te lezen. Leesspin houdt van voorlezen want voorlezen kan altijd en overal???❤

 7. Alleen de cover is al mooi?ben benieuwd naar de inhoud. Leuk voor mijn kinderen thuis en in de klas, ze houden van voorlezen en de combinatie met de kunsteltips zouden ze erg waarderen

 8. Wat een mooie boodschap. Volgens mij een boek dat je niet alleen in de jongste klassen kan gebruiken maar in de hele basisschool.

 9. Ik doe graag mee voor de kinderen in mijn kleuterklas, het lijkt mij een prachtig boek om te verdiepen in de activiteiten die volgen.

 10. Wat zijn er toch veel leuke boekjes voor kinderen, ik doe weer graag mee aan deze leuke winactie voor mijn nichtje en neefje

 11. Mijn kleinzoontje heeft oog voor alle kriebelbeestjes die hij tegenkomt: mieren, bijen en spinnen, hij vindt alles interessant! Dit lijkt me een ideaal boek voor hem!

 12. Mies van hout heeft altijd prachtige en kleurrijke boeken. Ik doe graag me voor mijn dochtertje, we kijken er naar uit om het te mogen lezen en bekijken.

 13. Wauw wat een mooie prentenboek.! Doe graag mee voor me meisje Anne, ziet er echt prachtig uit om voor te lezen.!

 14. Dit lijkt me een geweldig boek vooral ook omdat het zo herkenbaar is voor de kinderen. Ook zo leuk dat Mies van Hout er op haar website nog knutselen met dit boek bij heeft. Dan kan ik met de kindjes na het voorlezen hier nog over napraten terwijl we een knusmtsel maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.