1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden: een cadeautip!

Ik ben gek op weetjes. Vooral nutteloze weetjes blijven altijd lekker hangen. Waarom? Ik heb echt geen idee. Al valt de term nutteloos natuurlijk te betwisten. Zijn dingen echt nutteloos? Je zou maar in de finale van Weekend Miljonairs zitten en voor 1 miljoen een vraag krijgen of alle vissen kunnen zwemmen…? Deze 1001 weetjes hoef je gelukkig niet te onthouden. En ook die titel roept een milde twist op in me. Ik wil ze wel onthouden! Ze zijn zo leuk en divers. Op feestjes gegarandeerd een handige party trick. Daarbij leest teamlid Kelly ook graag weetjes, dus ik hou haar graag bij en dat kan zeker met dit boek!

hoofd 1001 weetjes

1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden

Wist je dat…

 • Het logo van Queen bestaat uit de sterrenbeelden van de bandleden?
 • SOS niet de afkorting is van Save Our Souls en ‘Mayday’ Franse roots heeft?
 • Kreeften jaarringen hebben?
 • Rum ooit een belangrijk betaalmiddel was in het Australische Sydney?
 • Tsundoku Japans is voor de gewoonte om boeken te verzamelen en ze op te stapelen met de intentie om ze ooit nog eens te lezen?
 • Niet alle vissen kunnen zwemmen
 • Dankzij Napoleon eten we Nutella

Weetjeskoning Herman Boel verzamelt in dit gloednieuwe boek meer dan duizend nieuwe wist-je-datjes die keer op keer weten te verrassen. Want weet jij wat Napoleon met Nutella te maken heeft? Of waarom tennisballen geel zijn? En wanneer de eerste foto van de maan genomen werd? 1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden is een toffe cadeautip voor iemand anders, of jezelf!

Na het succes van 999 feiten waar je helemaal niets aan hebt verzamelt weetjeskoning Herman Boel opnieuw meer dan duizend wist-je-datjes die keer op keer weten te verrassen. want wist je dat slangen aardbevingen kunnen voorspellen? Van celebrities over dieren tot sport en geschiedenis: voortaan schud jij over elk onderwerp een heerlijk nutteloos weetje uit je mouw. Herman Boel is vertaler en copywriter. Hij heeft een neus voor leuke weetjes. Van zijn vorige boeken werden vele tienduizenden exemplaren verkocht.

Weetje…

En ik geef meteen het eerste weetje vanuit mij: dit boek moet je dus wel onthouden! 1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden bevat zoveel toffe weetjes. Het verslaat (bijna) Google! Je hoeft namelijk niet gericht te zoeken, je hebt alles verzameld in dit tof vormgegeven boekwerk. Ook als je Wifi eruit knalt, of als de stroom te duur is: met dit boek ben je zoveel slimmer!

1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden is verdeeld in 12 hoofdstukken. Namelijk:

 1. Allemaal beestjes
 2. Smakelijk!
 3. De kracht van woorden
 4. Lokale gebruiken
 5. There’s no business like showbusiness
 6. De techniek staat voor niets…
 7. Lijf en leden
 8. Een beetje aardrijkskunde
 9. Gekke geschiedenis
 10. Rondom ons
 11. De belangrijkste bijzaak ter wereld: sport
 12. Voor wie nog meer nutteloze weetjes wil

De hoofdstukken zijn al een feestje toch? Maar waar te beginnen, ik vind alles interessant. De vormgeving is ook echt spot on voor mij. Speels maar niet overheersend. De illustraties maken het wat luchtiger. Daarbij kan je ook op illustraties zoeken en dan dat weetje daar lezen. Ik ga voor de kracht van woorden, iets wat ik vaak zeg en waar ik helemaal achtersta.

De kracht van woorden

Wist je dat… ammehoela eigenlijk een klap op de bil is en het woord koninklijke roots heeft? En wist je dat De Efteling oorspronkelijk De Eersteling heette? Zo kan ik nog wel even doorgaan over dit 1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden – boek. Ik merk dat ik sommige weetjes echt tof vind, terwijl ik bij anderen ze soms niet helemaal snap. Dan is de titel pakkender dan de uitleg.

Het is ook eigenlijk een boek om lekker door te bladeren, van hot naar her te hoppen. Het is leuk dat het ingedeeld is voor wat structuur. Je krijgt zelfs weetjes over hoe je het beste bier kan drinken. Denk je nou dat 1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden een boek is om lekker mee op vakantie te nemen? Dat kan zeker, maar ga dan maar niet lezen onder een palmboom. Waarom niet? Lees weetje 1001 maar.. Ik geef geen spoilers :).

Cadeautip

Ik denk dat 1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden een onwijs leuk cadeau is. Voor mannen en vrouwen, en voor elke volwassen leeftijd wel. De weetjes zijn zo divers en toegankelijk dat het dit boek tot een perfecte cadeautip maakt. Je zult merken dat na het uitpakken de leuke weetjes je al om de oren vliegen.

Specificaties 1001 weetjes die je gelukkig niet hoeft te onthouden

Auteur: Herman Boel | Vormgeving Studio Lannoo | Uitgever: Lannoo | September 2022 | 320 pagina’s | 9789401485739 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.