Het ijskoude zoekboek van Pinguïn Pip – een educatief prentenboek

In veel kleuterklassen wordt er momenteel gesproken over de winter. Dieren in de kou, noordpool of zuidpool. IJs, sneeuw en winter het komt vast allemaal voorbij. Het ijskoude zoekboek van pinguïn Pip is een zoekboek, prentenboek en educatief boek in een. Leer en zoek alles wat met pinguïns te maken heeft.

Het ijskoude zoekboek van Pinguïn Pip synopsis

Kleine pinguïn Pip stelt je voor aan zijn knotsgekke familie! In elke zoekplaat ontdek je alles over de keizerspinguïns. Laat je onderdompelen in hun wereld van ijs en sneeuw en leer van Pips familie hoe ze zichzelf warm houden, waarom ze niet kunnen vliegen, en zo veel meer. Trek maar snel iets warms aan, dan laat Pip je alles zien! Een knotsgek, informatief zoekboek over een vrolijke pinguïnfamilie. Voor nieuwsgierige speurneuzen vanaf 4 jaar.

Zoeken en leren

In de boekomslag vind je alle hoofdfiguren van het ijskoude zoekboek van Pinguïn Pip. We hebben meneer de burgemeester, Oom Jos, Tante Tanja, Oscar, Mary Pinguïns en nog veel meer figuren. En ja Mary heeft een paraplu! Elke pinguïn heeft unieke eigenschappen die je natuurlijk kunt gaan zoeken in het zoekboek. Maar pas op voor zeeluipaard Billy die heeft wel trek gekregen.

Tussen al het zoeken door kun je ook nog eens veel leren. De keizers pinguïns zijn namelijk niet de enige bewoners van de Zuidpool. Wel kiezen ze als enige soort elk broedseizoen een nieuwe partner uit. Officieel is het een vogelsoort, maar ze kunnen niet vliegen. Er zijn nog meer vogels die niet kunnen vliegen, wist je dat al?!

Het ijskoude zoekboek van Pinguïn Pip leerzaam

Hoe verder je leest en zoekt hoe meer je leert. Er is ook nog een nawoord waarin Rose T. N. Foster-Dyer oproept om de pinguïns te helpen redden. Dit alles heeft natuurlijk te maken met klimaatverandering.
Ook staan er in het nawoord nog extra zoekopdrachten en telopdrachten die je kunt gebruiken bij Het ijskoude zoekboek van Pinguïn Pip.

klimaatverandering

De illustraties zijn ronduit schattig met goed zichtbaar de verschillende eigenschappen van de pinguïnsoorten. Door het zoeken van de verschillende voedselgroepen van deze zuidpoolbewoners onthouden kinderen goed wat ze eten.

Dit heerlijke prentenboek biedt ruimte voor allerlei soorten verwerkingsopdrachten. Denk in thema’s als ei uitbroeden, een pinguïn knutselen, zuidpool kijkdoos maken en zelfs een stamboom behoren zeker tot de mogelijkheden.

Meer boeken met een pinguïn in de hoofdrol:

Het ijskoude zoekboek van Pinguïn Pip

Specificaties Het ijskoude zoekboek van Pinguïn Pip

Auteur: Bente Pompen | Uitgeverij Clavis | 9789044852097 | 15 januari 2024 | 32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.