De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen een cadeau-editie in kleur

Ik beken, ik had nog nooit een boek van Andy en Terry gelezen, maar het lezen van de speciale cadeau-editie in kleur van de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, vraag ik mij af waarom eigenlijk. Ik heb zo ongelooflijk gelachen en het boek in 1 avond uitgelezen. Leuk voor jong en oud dus! En ik geloof dat ik de andere delen nu ook maar eens moet gaan lezen, voor een avond gegarandeerd lachen!

De waanzinnige boomhut boekenserie

Het eerste deel van de waanzinnige boomhut boekenserie dateert al uit het jaar 2013. Het jaar dat mijn dochter werd geboren en waar ik nog niet een boekenblog was begonnen of aan kinderboeken dacht. Inmiddels zijn we ruim 9 jaar verder en hebben Andy Griffiths en Terry Denton al 11 boeken uitgebracht met elke keer weer 13 verdiepingen erbij. Daarnaast is er ook een moppenboek en een doeboek. Met recht een succesvolle boekenserie dus. Aan mij de schone taken om eens te kijken waarom de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen nu in kleur is uitgebracht.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Maar ze hebben ook een uitdaging, ze moeten een boek schrijven.

Voordat Andy en Terry in de de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen woonden waren ze apenverzorgers, en dat willen ze absoluut niet meer zijn. De grote baas van de uitgever is woest dat ze nog geen boek hebben geschreven. Maar 4 pagina’s met 4 woorden Er Was Eens OOJT en een tekening van een vinger zijn niet voldoende om een boek te schrijven.

De apen komen veelvuldig voor in dit boek. Er zijn namelijk zee-apen besteld, maar niets is wat het lijkt. Een zeemeermin of toch niet? Apen, gorilla maar ook een kanariekat en haaien komen voor in dit boek.

Andy en Terry zijn meesters in het verzinnen van onmogelijke situaties en die toch mogelijk maken. Laten we zeggen dat hun leven alles behalve saai is. Ze maken zoveel mee dat ze uiteindelijk toch een boek weten te schrijven, over hun eigen avonturen natuurlijk.

Humor, grappig en geweldig fantasievol

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen kan ik niet in 1 woord beschrijven. Het is grappig, bevat onwijs veel soorten humor en is geweldig fantasievol. Ik snap ook wel dat je een boek erg vol kan krijgen als je lege pagina’s laat zien, pagina’s met slechts 1 woord, een blaffende hond en een vallende druppel. EN wat een humor dat er zelfs een dubbele zwarte pagina inzit. Maar ze komen er echt mee weg, want het klopt gewoon in dit verhaal. En hoe slim bedacht is het om pagina’s uit je eigen boek weer op te nemen in je boek die je dus aan het schrijven bent in het verhaal. Ik vind het geniaal bedacht!

Ik denk dat Edward van de Vendel heel veel plezier heeft gehad in dit boek vertalen!

Zwart-wit versus kleur-editie van deze eerste uitgave

Wij hebben thuis het originele boek uit 2013 en de nieuwe cadeau-editie in kleur van de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen. Ik heb alleen de kleur-editie gelezen, mijn dochter de zwart-wit versie. Samen bekeken wij de verschillen en bespraken wat leuker te lezen zou zijn.

We zijn het unaniem eens dat de kleur-editie wint. Het geeft nog meer expressie aan de hoofdpersonen, laat monsters nog enger zijn en het is leuker om naar te kijken. Daarbij heeft het boek een prachtige stevige kaft, zijn de pagina’s groter en daarmee ook de tekst.

Laat die andere delen dus ook maar uitkomen in kleur wat ons betreft! Een prachtig cadeau om te geven tijdens de feestdagen. Want boeken zijn altijd goed!

Specificaties de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Auteur: Andy Griffiths | Illustraties Terry Denton | Vertaling: Edward van de Vendel | Uitgeverij Lannoo | september 2022 | 9789401485104 | 256 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.