2044 van Robert Bridgeman. Een boek dat je in 1 keer uit wil lezen.

Het boek 2044 is een roman, maar daarnaast zo ontzettend spannend. Robert weet mij met zijn boek te intrigeren. Een boek dat je niet meer weg kan leggen.

2044

Hoe ziet het jaar 2044 eruit?

De wereld maakt de laatste tijd veel veranderingen mee en nu we in een pandemie zitten was ik erg benieuwd hoe Robert de wereld in 2044 ziet. Wat is er veranderd? Hoe ziet je mensheid eruit in zijn beleving? Maar bovenal, hoe gedragen we ons? Robert creëert met zijn manier van schrijven een heel duidelijk beeld van hoe het zou kunnen zijn. Tijdens het lezen ervaar ik hoe hij het bedoeld. Misschien komt het doordat ik totaal in mijn eigen bubbel zit tijdens het lezen van dit boek of door zijn manier van schrijven.

In ieder geval leeft de mensheid in een matrix van onderdrukking. Er wordt vals nieuws verspreid en mensen die de waarheid boven water willen krijgen worden bestempeld als gekkies of wappies. Via een chip in onze rechterhand kunnen we dingen regelen. Op je arm heb je een tablet waar je mee kan bellen en dingen kan regelen. In de steden hangt er een dichte smok en het zonlicht is bijna niet te zien. Kippenvel krijg ik ervan. Zo wil je toch niet leven?

Met een open houding en een open hart

Lichtwerker, healer en transformatiecoaches trainen. De eerste gedachte die ik krijg, dit is vast een boek om mij te overtuigen. Geschreven door een geitenwollen sokken type. Niet iets waar ik trots op ben, maar ook ik heb soms vooroordelen over dingen waar ik totaal geen verstand van heb. Maar ik besluit dit boek te lezen met een open houding en een open hart. Vanuit mijn christelijk geloof heb ik meegekregen dat je voor iedereen open moet staan. Een open houding brengt je zoveel meer dan een gesloten houding vol met kritiek. Dit boek 2044 ga ik een kans geven, want ik ben ontzettend benieuwd wat erin staat.

Het zuigt je totaal mee

Vanaf moment één ben ik geïntrigeerd. Een minister die met rood hoofd rent naar een ander gebouw omdat hij iets heeft gezien. Na elke bladzijde wil ik meer lezen. Meer weten. Ik zoek zelfs tijdens het lezen dingen op. Gelukkig heeft hij een verklarende woordenlijst zodat ik ook daar kan teruglezen wat ermee bedoeld wordt. Simon werkt als ambtenaar voor het ministerie van de Waarheid in Den Haag en wanneer er een filmpje opduikt die alles teniet kan doen, veranderd ook het leven van Simon.

Hij wordt ontvoerd en ontdekt de waarheid. Na elk hoofdstuk wil ik verder lezen. Je wil gewoon weten wat er nog meer gaat gebeuren en welke kant het op gaat. In mijn hoofd maak ik mijn eigen film van het boek 2044. Hoe geweldig zou het zijn als hier echt een film van zou worden gemaakt? Dat verdient dit boek. Het is zo ontzettend goed geschreven en het verhaal zet je aan het denken.

Robert laat je nadenken over de wereld

Tijdens het lezen van dit boek denk ik na over hoe ik de wereld nu zie. Er gebeurd zoveel om ons heen. Eigenlijk zijn de dingen die in het boek 2044 gebeuren al aan het gebeuren. Er zijn landen die al censuur plegen. In die landen mag je al niet zeggen wat je denkt. Hoe erg zou het zijn als dit overal ter wereld zou gebeuren? Kijken wij met liefde naar elkaar of is er voornamelijk afgunst? Ontzettende mooie vragen die het waard zijn om over na te denken! Daarnaast kijk ik ook naar de media. Wordt ons wel alles verteld of wordt er in Nederland ook al censuur gepleegd? Precies dat is wat Robert wil bereiken met dit boek. Missie geslaagd.

Ontzettend veel nieuwe informatie

Met het lezen van dit boek 2044 krijg ik nieuwe inzichten, maar ook ontzettend veel nieuwe informatie. Robert weet veel af van de verschillende religies. Regelmatig zie ik dingen uit de Bijbel terugkomen in zijn boek. Na elk hoofdstuk is er een QR code die je kan scannen. Je komt dan uit bij een filmpje op Robert zijn site. Hierdoor krijg je nog meer informatie, inspiratie en stof tot nadenken. Dit boek is zoveel meer dan een boek. Het geeft je nieuwe inzichten, het inspireert, maar bovenal zet het je tot nadenken. Je legt hem pas weg totdat je hem helemaal hebt uitgelezen. Iedereen zou dit boek moeten lezen.

Specificatie 2044

Auteur: Robert Bridgeman | Uitgever: London Books | januari 2021 | 300 pagina’s | 9789493191372 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.