De Liefdesbrief: de nieuwste bestseller van Lucinda Riley

De Liefdesbrief is het nieuwste boek van Lucinda Riley. Na alle ‘Zeven Zussen’ te hebben gelezen en nog wat andere boeken van deze Ierse schrijfster, zag ik dit nieuwe boek. Riley is in de zomer van 2021 overleden, helaas veel te jong. Voor haar fans is het dus extra fijn dat er toch nog een nieuw boek is verschenen, en hopelijk volgt er meer, want ik ben vast niet de enige die het laatste stuk van de Zeven Zussen heel graag wil lezen! Al weet ik dat haar zoon heeft toegezegd het boek af te zullen schrijven dus we hebben alleen even geduld nodig.

Intrigerend voorwoord

De Liefdesbrief begint met een onverwacht voorwoord, wat nieuwsgierig maakt. Dit boek blijkt namelijk niet nieuw te zijn: het is al in 1998 geschreven. Het boek kwam uit in een periode dat het Engelse koningshuis niet populair was, vanwege de dood van prinses Diana. Het boek werd gelanceerd net na de 100e verjaardag van de Queen Mom. Allerlei promotie activiteiten en bestellingen werden geannuleerd, omdat dit boek zich onder andere afspeelt in het koningshuis. Fictief weliswaar, maar dus niet goed getimed. Haar uitgever trok zelfs het contract in. Toen ze eenmaal weer terugkeerde als schrijfster, is ze zelfs onder een andere naam gaan schrijven. En ‘the rest is history’. Nu wordt het verhaal dus alsnog weer uitgebracht, en ik denk dat het voor de fans van Lucinda Riley zelf, maar ook voor de liefhebbers van The Crown, een heel tof boek is.

Lucinda Riley

Een mysterieus briefje

In de Liefdesbrief gaat journaliste Joanna naar een begrafenis van een beroemde, oude acteur. Daar zit ze naast een gesluierd oud dametje, die zo ontzettend moet hoesten, dat Joanna haar halverwege de uitvaart naar buiten helpt en haar zelfs naar huis moet brengen. Kort daarna krijgt ze een cryptisch briefje van deze vrouw. Als ze haar opzoekt, blijkt ze te zijn overleden. Joanna’s journalistieke voelsprieten gaan aan, ze vertrouwt het niet. Al onderzoekend komt ze steeds meer te weten over deze vrouw en het geheim wat zij heeft meegenomen in haar graf.

Tijdens het ontrafelen van dit verhaal raakt Joanna steeds verder in de problemen. Maar ook hoe meer haar eigen leven verweven raakt met het mysterieuze verhaal. Werk en privé, geschiedenis en heden, oud en jong, liefde en vriendschap: alles loopt door elkaar en staat op spanning. Tel daarbij op dat er een link is met het koningshuis, en je snapt dat de Liefdesbrief echt een ‘pageturner’ is.

De Liefdesbrief in 1 ruk uitgelezen

Zonder iets te verklappen is dit weer een ultiem Riley verhaal, het is heel herkenbaar van haar hand. Een fictief verhaal met een historisch tintje, dat leest als een trein. Dat is wat mij betreft Riley’s handelsmerk. Door fictieve link met het koninklijk huis en de geheimen daarom heen, leest het alsof het toch best eens waar kan zijn. En dat maakt mij alleen maar nieuwsgieriger om verder te lezen. Een puntje van kritiek: het einde vind ik iets teveel uitgesproken, teveel toegelicht. Nu komt alles wat te toevallig of teveel samen naar mijn smaak.

Specificaties De Liefdesbrief

Auteur: Lucinda Riley | Uitgever: Xander | Vertaald door Maya Denneman | September 2021 | 9789401615631 | 510 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

De Liefdesbrief
Footer5


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.