De betovering van de zee, een laatste deel uit de Sirenen serie

Na het lezen van deel 2 uit de Sirenen serie waren wij volledig betoverd door dit spannende Thea Stilton avontuur. Vol blijdschap waren wij dan ook dat we aan De betovering van de zee konden gaan beginnen. Waar zal dit prachtige avontuur de Thea Sisters dit keer brengen?

De betovering van de zee

Synopsis De betovering van de zee

Het derde en afsluitende deel van de magische serie Sirenen! De beslissende strijd begint…

Na wat onrustige tijden in het onderwaterrijk Kobalt is de rust teruggekeerd voor de zeevolken. En het duurt niet lang meer dan is er een groot feest! De vrede tussen Kobalt en het Verre Rijk wordt bezegeld met een huwelijk tussen prinses Sirena en prins Kilian. De Thea Sisters kunnen niet wachten! Ze willen dat alles goed gaat op de bruiloft van hun vriendin.

In de paleizen van het Verre en het Kobalten Rijk zijn de voorbereidingen in volle gang. Maar ergens langs de grenzen van de onderwaterwereld wil iemand het bruiloftsfeest in de war sturen. Baltazar, de voormalige raadgever van koningin Cora van Ver. Hij wil wraak nemen, omdat de koningin hem heeft verstoten heeft uit haar rijk.

Zijn de Thea Sisters en de onderwatervolken wel klaar voor deze epische strijd?

Thea Stilton

Betoverend nieuw avontuur met de Thea Sisters

Dit laatste deel in de Sirenen serie is weer net zo betoverend als zijn voorganger. De betovering van de zee gaat verder waar het tweede deel is geëindigd. Iedereen in de onderwaterwereld maakt zich klaar voor de prachtige bruiloft die de zeevolken zal samenbrengen. Hoewel niet iedereen… oude vijanden willen opnieuw de rijken overnemen. Maar dat laten de Thea Sisters natuurlijk niet zomaar gebeuren. Dit zorgt voor een heerlijk spannende avontuur. Mijn dochter en ik zaten beide op het spreekwoordelijke puntje van onze stoel. Wat een geweldig verhaal is dit zeg!

inhoud

De prachtige onderwater wereld komt tot leven

Wie de boeken van Thea Stilton kent weet dat vele kleurrijke illustraties de pagina’s vullen. En de illustraties in De betovering van de zee zijn dan ook echt adembenemend. Ze nemen ons mee in de prachtige onderwater van de Sirenen. Wij hebben dan ook zeer regelmatig echt even de tijd genomen om de afbeeldingen te bekijken. En op het moment dat je echt even gaat kijken kun je zoveel mooie details vinden. Niet alleen de tekst verteld het verhaal. De illustraties voegen daar nog zoveel meer aan toe. Mijn dochter is dol op deze serie. En dat komt mede door de prachtige illustraties van Viola Massarenti.

De betovering van de zee

Thema’s in De betovering van de zee

Ik denk dat het allerbelangrijkste thema in De betovering van de zee en eigenlijk de hele Sirenen serie vriendschap is. De Thea Sisters zijn op de eerste plaats een groep vriendinnen. En in de onderwaterwereld sluiten zij verschillende intense vriendschappen. Op basis van deze vriendschappen zijn zij bereid om alles te doen wat nodig is om hun vrienden te helpen. Zelfs als dit betekend dat ze het gevaar tegemoet gaan…

De betovering van de zee

De Sirenen serie

De Sirenen serie van Thea Stilton bestaat uit drie delen. Maar hoe begon het eigenlijk? Laten we even terug kijken naar deel 1 en deel 2.

Het zeemonster:
Wanneer er vanuit de diepte van de zee om hulp wordt geroepen twijfelen de Thea Sisters geen moment. Snel worden zij omgetoverd tot prachtige zeemeerminnen. Zo duiken zij de diepzee in om op zoek te gaan naar een magisch voorwerp. Een voorwerp waarmee zij het kwaad hopen te verslaan.

De schat in de diepzee:
Het avontuur in de diepzee gaat verder. Opnieuw veranderen de Thea Sisters in zeemeerminnen en komen zij hun vrienden te hulp. Samen proberen ze achter de ware bedoeling van de mysterieuze vreemdeling te komen. Maar dan doen ze een onaangename ontdekking.

Raden wij De betovering van de zee aan?

Absoluut! Ondanks dat we deel 1 niet gelezen hebben, waren we na deel 2 De schat in de diepzee helemaal fan van deze toffe serie van Thea Stilton. Dus toen deel 3 verscheen twijfelde we geen moment en wilde we deze graag lezen. Snel zijn we de prachtige onderwater wereld ingedoken om te lezen hoe het met de Thea Sisters en hun vrienden gaat.

En wat een fantastisch boek is ook dit weer. De betovering van de zee is een hartverwarmend en spannend avontuur over liefde, vriendschap en trouw. En die hadden we voor geen goud willen missen. Alleen al om de prachtige illustraties is dit boek al de moeite waard om te lezen. Maar ook het verhaal is betoverend en meeslepend. Mijn dochter van zeven keek elke dag uit naar het voorleesmoment. Dan konden we samen weer fijn op avontuur in de diepzee. En stiekem genoot ik hier net zo van als zij. Jammer dat deze serie nu klaar is… Maar de Thea Sisters hebben wij in ons hart gesloten. En we kijken dan ook vol verwachting uit naar de nieuwe verhalen van Thea Stilton.

De betovering van de zee

Ben je ook zo gek op de verhalen van Thea en Geronimo Stilton? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties De betovering van de zee

Auteur: Thea Stilton | Illustraties: Viola Massarenti | Vertaler: Dorette Zwaans | Uitgever: Pelckmans | 20 september 2023 | 288 pagina’s | 9789463375955 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.