Jij maakt mij gelukkig – een mooi prentenboek over de liefde tussen moeder en kind

Wat een mooie titel, en wat een lieve illustratie op de voorkant van het boek. Dat valt ons direct op. Jij maakt mij gelukkig gaat over moeder schildpad en kleine schildpad Bo. Zij brengen samen hun dag door en zien allerlei mooie dingen. Waar vooral de kleine schildpad zich natuurlijk over blijft verwonderen. Een verhaal over samenzijn en herinneringen maken. Maar ook over het ontdekken van de wereld. Het boek heeft verassende en gevarieerde bladzijde vormen, met doorkijkjes en sierlijke randen. Dus geen standaard prentenboek, en dat maakt het erg leuk om voor te lezen!

hoofd

Jij maakt mij gelukkig – de band tussen moeder en kind

Ik ben al wakker maar mama is nog aan het dromen. Wakker worden mama, de zon is opgekomen! Aldus kleine schildpad Bo! Bij zonsopgang gewekt worden door je kleine kindje en samen vol goede moed aan een nieuwe dag beginnen. Niet iedere moeder zal heel gelukkig worden van dit vroege uur. Maar moeder schildpad gelukkig wel.

Samen met haar kind gaan ze vrolijk op weg. Ze zien en doen heel veel. En jonge en ontdekkende kinderen kunnen zich daar natuurlijk over blijven verwonderen. Over de vlinders in de lucht bijvoorbeeld. Of over de regen. En als het dan regent, dan kun je schuilen bij mama.

vlinders

Al die indrukken zijn weleens vermoeiend. En dan is mama er om je te dragen en te beschermen. Schildpad Bo heeft best herkenbare uitspraken voor de gemiddelde peuter. Wakker worden mama. Mama ik ben moe. Mama ik heb honger. Dus om dat samen te lezen is best wel grappig! Gelukkig weet een moeder altijd raad en doet ze haar best om te helpen.

Herinneringen maken

Jij maakt mij gelukkig is een lief prentenboek over een mooi onderwerp. Namelijk de band tussen moeder en kind, en samen herinneringen maken. Het is geschreven door Patricia Hegarty en geïllustreerd door Thomas Elliott. En dat is mooi en sfeervol gedaan. De oorspronkelijke titel is You are my happiness. De vormen van de bladzijden met kleine doorkijkjes maken het boek extra speciaal. Mooi bedacht hoe mama zich bijvoorbeeld omdraait en haar kindje onderweg beschermt.

En door samen dingen te doen, maak je de mooiste herinneringen. Bijzonder, want die blijven voor altijd. Met een mooie tekst en illustratie van de maan aan het eind van het boek:

Waar je ook bent, ver weg of dichtbij, onze liefde gaat nooit meer voorbij.

Jij maakt mij gelukkig
ver weg of dichtbij

En dat is een lief en bijzonder einde van dit prentenboek. Een fijn boek om voor te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud. Het enige wat jammer is, is dat het boek zo snel uit is! Het is een herkenbaar verhaal over samenzijn en van elkaar houden. En ook over de bescherming van een moeder, die altijd blijft. Je kind als bron van geluk, dat is iets om je steeds te blijven realiseren ondanks de moeilijke momenten die er natuurlijk ook wel eens zijn!

Jij maakt mij gelukkig is een mooi idee voor bijvoorbeeld een kraamcadeau of babyshower.

Specificaties Jij maakt mij gelukkig

Auteur: Patricia Hegarty | Illustrator: Thomas Elliott | Vertaling: Ellen Hosmar / Vitataal | Uitgeverij Veltman | 9789048319251 | mei 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.