Aftellen tot Kerst, een drietal boeken voor in december

Aftellen tot kerst is hier in huis op dit moment een groot feestje. Ik heb al 3 nieuwe boeken liggen waar ik jullie graag over wil vertellen. Het grote decemberboek die Sinterklaas, kerst, oud & nieuw behandeld, aftellen tot kerst met Woezel & Pip, en het kerstverhaal. Alle drie hebben ze iets unieks! 

Feestmaand

hoofd Aftellen tot Kerst

December is natuurlijk 1 grote feestmaand en waarom zou voorlezen ook niet een groot feestje zijn. Op dit moment volgen wij verhalen van Pietje Pedro, en donderdag beginnen we met de eerst kerstknutsel van Woezel & Pip. En vlak voor kerst behandelen we het kerstverhaal. Aftellen tot kerst wordt super leuk dit jaar. Natuurlijk hebben we ook een adventskalender, maar die van Woezel & Pip is extra leuk.

Het grote decemberboek aftellen tot kerst boek 1

Ellen Tijsinger heeft, met de hulp van de illustraties van Dagmar Stam, een super leuk december boek geschreven.

In het begin gaat het natuurlijk over de Sinterklaasperiode. We volgen Pietje Pedro op zijn vele avonturen. Hij leert pepernoten bakken, krijgt zwemles van Sinterklaas en droomt dat hij in de lucht vliegt met de koningin. Dat en nog veel meer avonturen! Tussendoor vinden we liedjes van Sinterklaas met muzieknoten en recepten om te bakken.

aftellen tot kerst

Het verhaal gaat heel soepel over in de avonturen van Maarten. Buiten wordt het koud met veel sneeuw- en ijspret! Op school wordt het kerstspel geoefend. En na de kerst is het natuurlijk tijd voor oud en nieuw! Inclusief kerstliedjes met muzieknoten en een recept voor oliebollen.

In totaal zijn er 29 verhalen! Bijna voor elke dag 1 🙂 Voor kinderen vanaf 3 jaar.

aftellen tot kerst

Specificaties

Uitgeverij: Ploegsma | Auteur: Ellen Tijsinger |9789021679082 | 14 pagina’s | november 2018 | meer informatie vind je hier

Woezel & Pip aftellen tot kerst boek 2

Waar het grote decemberboek mee vol staat aan verhalen en liedjes is de aftelkalender van Woezel & Pip totaal anders ingericht. Op de voorkant van het boek kun je elke dag een vakje open maken zodat je kunt aftellen tot kerst. Hier staat dan een leuk dierenvriendje in.

In het boek vind je 24 opdrachten. Dit kan zijn knutselen, koken, zoekplaatjes, werkbladen, vragenlijsten, woordzoeker, kerstverhalen en meer. Heel veel variatie en zeker voor mensen die nog inspiratie zoeken voor leuke kerstactiviteiten met kinderen staat er genoeg in dit leuke boek!

Het boek wordt afgesloten met: Wij wensen jou een Woezelige kerst en een Pippig 2019! Met foto’s van vuurwerk en Charlie, Buurpoes, Woezel & Pip. Aftellen tot kerst wordt een creatief feestje! Voor kinderen vanaf 1 jaar.

aftellen tot kerst

Specificaties

Uitgeverij:  Leopold | Auteur:  Dromenjager |  9789025876289 | 64 pagina’s | november 2018 | meer informatie vind je hier

Het kerstverhaal, aftellen tot kerst boek 3

Er bestaan natuurlijk al veel boeken die over het kerstverhaal gaan. Vivian den Hollander heeft samen met tekeningen van Mies van Hout haar eigen versie geschreven.

Waar de meeste verhalen heel kort vertellen over de start van de reis naar Bethlehem krijgen we van Vivian een langer verhaal. Over dat Josef een timmerman is en bezig met een wiegje voor de baby. En dat hij een ezel leent zodat Maria niet teveel hoeft te lopen. In Bethlehem zaten alle herbergen vol, zelfs de laatste aan de rand van de stad. Gelukkig had de baas van de herberg nog wel een oude stal buiten op het veld.

Zijn naam is Jezus. Later als hij groot is, zal hij iedereen vertellen hoe belangrijk het is om voor elkaar te zorgen en om vrienden van elkaar te zijn.

In het veld waren er herders. Er was ook een kleine herdersjongen bij. Iedereen schrok opeens van een groot fel licht. Het waren heel veel engelen.

Ook de wijze mannen gingen op weg op hun kamelen en namen dure geschenken mee voor het koningskind wat ze verwachtten.

Prachtige illustraties en met nieuwe elementen om het kerstverhaal eens iets ander te vertellen en een andere manier aftellen tot kerst te doen. Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Specificaties

Uitgeverij:   Ploegsma | Auteur:   Vivian den Hollander | 9789021678184 | 32 pagina’s | oktober 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.