Het boompje in het bos – Yuval Zommer, een warme kerstsfeer

Ik ben gek op Kerstmis! En op boeken. En boeken over Kerstmis zijn dus zeker favoriet. Het boompje in het bos is een boek waarbij echt die gezellige sfeer rondom de feestdagen voelbaar is. En dan ook nog eens met een prachtig verhaal!

het boompje in het bos

Het boompje in het bos: helemaal alleen

Het boek gaat over een dennenboompje in het bos. Hij droomt ervan om later groot te worden, maar als hij groeit, groeit hij helemaal krom. De andere bomen zijn veel hoger!
Die andere bomen worden door mensen uitgekozen als kerstboom, maar het boompje in het bos blijft helemaal alleen achter in het bos.
Hij beseft zich: ‘Ik ben een boom van niks.’
Maar dan verzamelen de bosdieren zich rond het boompje en proberen ze hem op te vrolijken, door hem te versieren en zo samen Kerstmis te vieren.

het boompje in het bos

Anders zijn dan anderen

Ik heb echt genoten van dit boek! Vooral de moraal van het verhaal is echt heel treffend. Het boompje in het bos is anders dan de anderen, en voelt zich waardeloos, omdat hij niet mee mag om bij de mensen thuis Kerstmis te vieren. Maar door zijn vrienden voelt hij zich niet lelijk meer, maar warm, licht, mooi en ook niet langer klein. Een mooie boodschap over anders zijn én het belang van vriendschap.
In de donkere dagen voor de Kerst is dit mooi om over na te denken.
Het boek is echt een voorleesboek om samen knus voor te lezen!

Prachtige, lieve tekeningen

Het eerste dat aan Het boompje in het bos opvalt, is de prachtige voorkant. De tekening op de voorzijde is voorzien van glitterfolie, waardoor het boek meteen een magische aantrekkingskracht had op mijn dochter.
De tekeningen zijn echt supermooi, met veel details in een lieve stijl. Ook geven de tekeningen echt een knus, warm gevoel.
De tekeningen geven echt een inkijkje in het bos, in al zijn seizoenen. Ook zijn er veel dieren te vinden, al moet je daar soms even naar zoeken omdat ze verstopt zijn in het bos.
Dit is echt een pareltje van een prentenboek, en dit ga ik ook zeker bij mij in de klas elk jaar voorlezen!         

Specificaties Het boompje in het bos

Auteur: Yuval Zommer │ Uitgever: Christofoor │ 9789060388761│juli 2019│ 32 pagina’s │meer informatie vind je hier

kerst boekje over een boom
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.