Het huis van muis, een pop-up speelboek

Er zijn verschillende Muis pop-up-speelboeken: Het kasteel van Muis en Het piratenschip van Muis. Eerlijk gezegd had ik er zelf nog nooit van gehoord, maar het is erg leuk bedacht, een pop-up-speelboek. De tekst in het wolkje op de voorkant van het huis van muis klinkt uitnodigend: “Kom spelen bij Muis! Met speelhuis en figuurtjes.”

het huis van muis

Het huis van Muis

Het huis van muis leek in eerste instantie een “gewoon” boek te zijn. Het verhaal begint hoe iedere dag begint, de wekker staat naast het bed van Muis en het is tijd om op te staan en daarna volgen haar dagelijkse rituelen. Tandenpoetsen, aankleden, ontbijten. En daarna gaat ze “hard aan het werk” 😉 Dat wil zeggen tekenen, spelen en cupcakes bakken dit keer.

Het zou zo een dag uit het leven van mijn zoontje kunnen zijn. Daarom noem ik het grappend “hard aan het werk”. Als ik ga werken, breng ik hem bij de gastouder en we zijn beide net zo moe als we weer thuiskomen. Voor een kind ís het ook best hard werken. Tekenen en spelen klinkt leuk, maar om dat te doen tussen andere kinderen en je daarbij ook nog eens aan allerlei regels te moeten leren houden, leren delen bijvoorbeeld, dat is niet altijd even gemakkelijk.

het huis van muis

Cupcakes bakken

In het huis van muis staat ook een keuken. De cupcakes zijn kortgeleden ook geïntroduceerd op “het werk” van mijn zoontje. Voor het goede doel ging de gastouder aan de slag met de kindjes. Mijn zoontje hielp mee met het beslag te maken. Het roeren zelf ging hem beter af dan het uitspreken van het woord. En heel secuur ging hij te werk bij het versieren van de cupcakes. Alle stappen waren vastgelegd op foto’s en als moeder vond ik ze allemaal zo mooi dat ik niet kon kiezen welke ik zou gaan kopen voor het goede doel. Dus heb ik ze allemaal maar genomen.

Uitklappend boek

Het huis van Muis hebben we uitgeklapt. Mijn zoontje van nog geen twee jaar is nog iets te klein om er echt mee te spelen. Maar ondertussen speelt hij met andere dingen: door zijn cupcake-kunsten ben ik overstag gegaan om de koekenbakkerletters van de Albert Heijn te gaan sparen. Veel mensen in mijn omgeving sparen massaal met ons mee en daarmee is ons eigen huis is te klein geworden! Euh, oké… dat is iets overdreven… Maar het huis van Muis kunnen we er mooi mee volstapelen.

  • Urenlang speelplezier met prachtige pop-up-speelplaat.
  • Inclusief uitdrukfiguurtjes.
  • Perfect voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Specificaties Huis van Muis

Auteur: Lucy Cousins | Uitgeverij: Leopold | 16 pagina’s | Augustus 2018 | 9789025875220 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd het huis van muis
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.