Arthur viert kerst, een feestelijk en warm Beestenboel boek

Wat maakt kerst voor jou? Een leuke vraag om aan jezelf en om aan kinderen te stellen. Het kerstfeest is namelijk best divers qua beleving en boodschap. Natuurlijk staan bepaalde elementen meer in de spotlight dan anderen, denk aan familie, warmte, eten en cadeautjes. Maar voor anderen is het weer een feest puur van licht in het donker. Of vanuit het kerkelijke geloof. Een leuke vraag dus om te stellen en om over na te denken. Arthur viert kerst is een warm en lief prentenboek uit de Beestenboel serie. En daarin wordt deze vraag gesteld… en beantwoord! Benieuwd wat Arthur zijn antwoord is?

Arthur viert kerst beestenboel boekenserie federico van lunter voorkant cover kader

Synopsis Arthur viert kerst

Het is een bijzondere dag vandaag. Arthur viert kerst met zijn vriendjes. Maar hoe vier je kerst eigenlijk? Samen bereiden de vriendjes het beste kerstfeest voor en tonen ze wat zij het allerliefst doen met kerst. Een vrolijk boek over ontdekken wat echt belangrijk is, samen met je vrienden. Voor kleine beestjes én grote kinderen vanaf 3 jaar. Misschien ben jij diep vanbinnen wel een tijger. Of een aapje! En misschien kun jij wel vliegen als een flamingo. Of springen als een poes. Beestenboel helpt je om te ontdekken hoe uniek je bent en hoe fijn het is om gewoon jezelf te zijn. Iedereen is anders … maar wie ben jij?

De Beestenboel boekenserie is met veel liefde gemaakt door de Belgische Federico Van Lunter. Er zijn diverse soorten boeken, voor jong en jonger. Maar er is ook aanvullend een toffe magneetbox en duopuzzel. De rode draad in deze boeken is de beleving van kinderen. Het is een fijne en veilige wereld waar iedereen welkom is. Het draait om de 4 hoofdkarakters: Arthur, Emma, Olivia en Louis.

Benieuwd naar de boeken? Ik schreef een blog met alle Beestenboel boeken!

Wat is kerst?

Arthur viert kerst! Maar hoe? Dit prentenboek is het eerste boek met deze kleine vriend in de hoofdrol. Eerder zagen we Emma naar school gaan en Olivia naar het strand. Dit keer stappen we een winters sfeertje in met Arthur. Deze Beestenboel boeken zijn voor wat oudere kindjes. Het is meer verhalend en de pagina’s zijn dun. Uiteraard mogen jongere kinderen ook meegenieten. Maar we weten allemaal dat voor bepaalde doe-grage vingertjes hardkarton boekjes fijner zijn. Je kan zelf prima die keuze maken als ouder, verzorger of professional.

Omdat we al twee andere boeken eerder hebben gelezen valt ons de herhaling op in Arthur viert kerst. Het hoofdkarakter wordt wakker en start fris aan een dag. Ze kijken door een raam en zien het landschap buiten. Dat is nu dus winters, want in de herhaling zit afwisseling. Leuk detail vind ik dat het raam beslagen is van de kou. Vanuit een boom kijkt een lief eekhoorntje naar Arthur. Dit kleine vriendje reist mee door het verhaal, ga het maar zoeken op de bladzijden!

Arthur begint dus fris aan een bijzondere dag en trekt zijn tijgerpakje aan. Wederom een leuk detail in de tekening vind ik de kalender die er hangt. Kinderen vinden het vaak fijn als er een kalender is, of een aftelschema hangt naar belangrijke dagen. En vandaag is een belangrijke dag, het is kerst! Maar hoe vier je nou kerst?

Warm, welkom en herkenbaar

Geen plek voor negativiteit in de wereld van Federico Van Lunter. Iedereen is welkom en het beste wordt uit de dag gehaald. Ik vind dat lekker lezen, zeker voor het slapen gaan. Mijn dochters worden voldoende geprikkeld door diverse zaken uit het verhaal. Maar het zijn geen zware vraagstukken. Alhoewel… er hangt toch altijd wel een bepaald soort spanning rond de feestdagen. Juist dan is Arthur viert kerst een fijn prentenboek. De boodschap draait namelijk om het samen dingen beleven. En die boodschap is heel kostbaar en belangrijk. Kerst kan je wat mij betreft overal vieren, maar het zijn de mensen met wie je bent die de sfeer maken. Hoe minimaal ook bijvoorbeeld de materiele dingen soms kunnen zijn.

Arthur viert kerst is zowel voor kind als ouder/verzorger herkenbaar. Ik geniet van iets simpels als het rommelige huis. Misschien kan ik beter levendig zeggen. In een huis met kinderen liggen er nou eenmaal meer spullen overal, bewust en onbewust. Federico Van Lunter is zelf een papa, en dat is in dat soort details zeker merkbaar. Ik juich het toe dat er een man/papa in de keuken staat. Wat mij betreft leven we in een wereld waar de keuken voor zowel mannen als vrouwen kan zijn. Een keuken met overal briefjes en tekeningen, wederom herkenbaar.

Mijn dochters en ik genieten van zoveel leuke, vrolijke en lieve elementen. De keuken als kinderen gaan bakken, de versieringen, de eekhoorn die overal verstopt zit. Wat is Arthur viert kerst weer een fijn boek. Voor thuis, op school en in de opvang. Sparen hoor deze serie.

Specificaties Arthur viert kerst

Auteur en illustraties: Federico Van Lunter | Uitgever: Clavis | Oktober 2021 | 28 pagina’s | 9789044843996 | Beestenboel boekenserie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.