Rendier & Roodborstje, een winters avontuur over vriendschap en familie

Blij verrast waren we door de prachtige vormgeving van dit prentenboek Rendier & Roodborstje. Want bij het doorbladeren valt direct de winterse en sprookjesachtige sfeer op van dit verhaal, geschreven door de Britse Rosa Bailey en geïllustreerd door de Spaanse Carmen Saldaña. Een verhaal over vriendschap, vertrouwen en elkaar helpen. Leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar!

Rendier & Roodborstje

Sneeuw in het bos

Het had de hele dag gesneeuwd, zo begint het verhaal over de belevenissen van Rendier & Roodborstje. De kleine rendier ziet de sneeuw voor het eerst, als ze met haar familie door het bos loopt. En dat is natuurlijk een bijzondere ervaring, als alles om je heen ineens wit is. Maar Rendier is zo onder de indruk dat ze even niet goed oplet. En als de avond invalt, blijkt ze helemaal alleen te zijn.

In het donkere bos kan de kleine rendier haar familie niet terugvinden. Door de sneeuw is alles bevroren. Ze is verdwaald en alleen. Dan ziet ze iets roods wegflitsen. Een roodborstje. Deze ontmoeting blijkt haar redding. En het blijkt ook een leerzame les voor de kleine rendier die ontdekt dat het roodborstje een symbool is van vriendschap, moed en zelfvertrouwen.

Rendier & Roodborstje – een spannend avontuur

Dit mooie en spannende avontuur hebben we met veel plezier gelezen. Alleen al de illustratie op de voorkant is prachtig, maar ook verder in het boek zijn alle bladzijden heel rijk geïllustreerd. Het is een verhaal zonder hoofdstukken, wat je dus aan één stuk door kunt lezen. Het is ook wat langer dan een standaard prentenboek, dus ook voor oudere kinderen leuk om zelf te lezen.

Sneeuwvlokken, naaldbomen, bergen en de maan. De winterse en sprookjesachtige sfeer spat van de bladzijden af. Rendier & Roodborstje beleven samen een bijzonder avontuur om de familie van rendier weer terug te vinden. Rendier leert daardoor hoe groot en mooi de wereld eigenlijk is, en wat er allemaal te ontdekken valt. Als je maar moedig bent, en vertrouwen hebt in jezelf. Dat is het belangrijkste!

Rendier & Roodborstje

Illustraties van Carmen Saldaña

We zijn benieuwd geworden naar de illustrator van het verhaal! Carmen Saldaña is een Spaanse illustratrice, van wie we al een aantal boeken hebben mogen reviewen:

Boeken over dieren en de natuur, maar ook over emoties en zelfbeeld. En dat zijn natuurlijk mooie thema’s om samen met kinderen over te lezen en leren. Lees voor meer tips ook onze boekenblog over zelfbeeld, met aanvullende activiteiten voor kinderen om hun zelfbeeld te versterken.

Rendier & Roodborstje

Specificaties Rendier & Roodborstje

Auteur: Rosa Bailey | Illustraties: Carmen Saldaña | Vertaling: Ellen Hosmar /Vitataal | Uitgeverij: Veltman | 9789048321414 | oktober 2023 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.