Dit is ons verhaal – Ashley Elston, een benauwende vriendengroep

Boeken over vriendschap hebben altijd al een bepaalde tone of voice die ik kan waarderen. Een groep vrienden kan zo onwijs krachtig zijn maar tegelijk ook benauwend als die kracht omslaat in wantrouwen of jaloezie. Een groep maakt sterk, maar kan ook sterk zijn in elkaar breken. Stand by me van Stephen King is 1 van mijn favoriete films/boeken met een vriendengroep. Maar deze review gaat over: Dit is ons verhaal, met ook een vriendgroep en een mysterie….

Dit is ons verhaal

Dit is ons verhaal

Niemand weet wat er is gebeurd. Vijf jongens gingen het bos in en vier kwamen er levend terug. De vijfde werd doodgeschoten.. Ongeluk of opzet?

Op het landgoed van River Point is er een jachtpartij mis gegaan. De 5 River Point boys gingen vroeg in de ochtend jagen, en 1 heeft dit niet overleefd. Een ongeluk? Opzet? Ze spreken af tegen iedereen te zwijgen en voor elkaar op te komen en onderling weet alleen de dader dat hij schuldig is.. Dit is ons verhaal, en daar blijven we bij. Kate heeft een bijbaantje bij de plaatselijke politie in een stoffig stadje. Het is niet echt heel spannend totdat haar grote baas op de zaak van de River Point Boys wordt gezet. Iedereen heeft het erover, en dan worden de jongens ook nog eens overgeplaatst naar de school waar Kate op zit.

Dit is ons verhaal

Er is weinig bewijs, maar echt aanstalten tot onderzoek wordt geremd omdat de officier van justitie de zaak het liefste in de doofpot wil stoppen. Waarom? De River Point Boys hebben machtige en rijke ouders en de officier van justitie heeft zijn functie te danken aan die machtige families. Kate en haar baas de assistent-officier van justitie hebben beide zo hun eigen redenen om in de korte tijd die ze hebben toch een onderzoek te starten.

Een onderzoek waarin ze worden tegengewerkt en het web van leugens zich snel strak trekt om iedereen die ermee te maken heeft. Dit is ons verhaal waarin niet iedereen de waarheid spreekt. Kate komt dicht bij de waarheid maar dat is niet zonder gevaar. En wat als mensen achter haar geheim komen? Wat zal er dan gebeuren?

Wat vind ik er van?

De omschrijving en kaft nodigen al uit en geven mij de uitstraling van een spannend verhaal. Het toffe is dat achter de titel letters ‘Dit is ons verhaal’ er in lichte schaduw staat ‘Dit is zijn verhaal’. Heel subtiel maar een leuke hint en laagje naar het verhaal toe. In de eerste regel leer ik al iets nieuws. Ik heb nooit kennisgemaakt met de term 10-ender.. en ben dit gaan googlen voor een antwoord.

Dit is ons verhaal begint een beetje traag in een stoffig stadje. Omdat het een mysterie is wil ik meteen heel alert zijn en alles goed in me opnemen. Het gegeven van wat er is gebeurd is helder en ook het geheim van Kate was me vrij snel al duidelijk. Ik wil mee speuren en onderzoeken en daar geeft dit boek je de ruimte voor. Misschien door de wat trage en stoffige start dat er juist voldoende aandacht is voor een duidelijk beginpunt in dit mysterie.

Dit is ons verhaal

Stoomtreintje

Als Kate haar geheim duidelijk wordt dan begint het boek lekker op gang te komen voor mij. Karakters ontwikkelen, er komen leuke plottwists en niet alles is helemaal duidelijk. Het mysterie blijft overeind en de kracht van een vriendgroep komt goed naar voor. Zowel de positieve als de negatieve kant. Het stoffige stadje is eigenlijk wel aangenaam inmiddels en leid niet af van de moordzaak. Er zijn een paar plekken die aangedaan worden in het boek ‘Dit is ons verhaal’. Maar het is voornamelijk de zaak en karakters waar het boek om draait. Ik kan me niet altijd vinden in de keuzes die Kate maakt maar ach dat hoeft ook niet.

Het einde van ‘Dit is ons verhaal’ is verrassend en wellicht wat over the top. Niet passend bij het eerdere verloop maar ik vond het tof. En kreeg een euforisch ‘Yes you go girl’ gevoel en dat vond ik dan wel weer erg leuk eigenlijk. Dit boek moet je gewoon lezen als een spannende leeservaring met een leuke romantische toevoeging. Ik vond het een stoomtreintje wat prima op gang kwam, door denderde en met een klap tot stilstand kwam tegen het eindpunt. Sommige dingen kan je zien aankomen, terwijl andere dingen verrassend zijn. Een perfect samenspel van comfort en verrassing. En mijn keuze voor de dader(s) bleek de goede.

  • Benieuwd wat een 10-ender is en naar dit boek? Als je nieuwsgierig bent bestel je het boek ‘Dit is ons verhaal’ snel met onderstaande link.

Specificaties Dit is ons verhaal

Auteur: Ashley Elston | Uitgever: Van Goor | Vertaald door Ella Vermeulen | 320 pagina’s | juli 2020 | 9789000373444 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dit is ons verhaal

Extra connectie met dit verhaal

De film ‘Stand by me’ van Stephen King is ook een leuke aanrader als je van verhalen houdt met de kracht van wat vriendgroepen kunnen doen. Het is een niet bovennatuurlijk horrorverhaal van King. De verfilming komt van het verhaal: Het lijk, uit de verhalenbundel 4 seizoenen. In dat boek staan 4 verhalen waaronder ook andere verfilmingen zoals Apt Pupil en The Shawshank Redemption. Misschien heb je ervan gehoord..

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.