Afgesloten, een Kluitman-novelles van Natasza Tardio

Het is inmiddels wel bekend dat ik fan ben van de Kluitman-novelles. Ik hou van deze korte, spannende boekenserie. Afgesloten staat al een tijd hoog op mijn lijstje en ik ben erg blij dat ik deze kan afvinken. De voorkant is grotesk, de titel en omschrijving vullen dit alleen maar aan. Het klinkt als een Hollywood blockbuster, in een toegankelijk boek gegoten. Natasza heeft me al eerder verblijd met een novelle, geld dat voor dit boek ook?

afgesloten

Afgesloten

Wanneer Dana en haar klasgenoten op werkweek gaan naar Texel lijkt niets een week vol plezier en avontuur in de weg te staan. Tot het onwaarschijnlijke gebeurt. Als ze door een tunnel rijden vindt er een enorme explosie plaats. Dana en medescholier Mirko overleven het ongeluk, maar zitten opgesloten. Alleen, in het donker en zonder hulp van buitenaf. Kunnen de twee zeer verschillende personen samen een uitweg vinden voor de tunnel compleet instort? Afgesloten is het verhaal over twee jongeren die tijdens een extreme situatie elkaars leven voor altijd veranderen.

Een explosie
Een aanslag?
Een overlevingstocht?

Extreem

Ik heb inmiddels veel, heel veel boeken gelezen maar ik kan me geen boek herinneren zoals Afgesloten. De situatie is extreem waarin je duikt in deze Kluitman-novelles. Het is het kortste boek tot nu toe voor mij, 79 pagina’s. Maar wel in de extreemste setting ooit. Een afgesloten tunnel met explosies en inferno’s. Het zorgt bij mij voor een extreem benauwde sensatie tijdens het lezen.

Dat trok me ook zo aan in dit boek Afgesloten. Veel van de tegenwoordig korte novelles en whodunnit boeken, spelen zich af in een gewone omgeving. Natasza zet je in een blazende inferno en buiten de whodunnit vraag is nu meer de vraag, wat the bleep is er aan de hand? En hoe gaan Dana en Mirko dit overleven?

Karakters

Afgesloten wordt verteld vanuit Dana en Mirko. Dana is een vrolijke meid die gek is op haar beste vriendin Jessica. Mirko is een vreemde vogel, van een andere school die net erbij is gekomen. Beide hebben bepaalde overeenkomsten en verschillen. Maar de bindende factor is die tunnel waarin ze moeten te zien overleven op het moment van lezen. Terwijl ze proberen te overleven ontvouwen de karakters.

Natasza heeft naast de blockbuster ook hele gevoelige onderwerpen in haar karakters verweven. Voor mij gaat dit prima samen en maakt dit tot een klein, fijn en explosief boek. Beide karakters zijn interessant en versterken elkaar in Afgesloten. Ik voel een bepaalde connectie en raak gehecht aan beide.

Soms hebben we een reden nodig als de situatie totaal onredelijk is. Jezelf de schuld geven is zo’n reden.

Blz 47

Natasza Tardio

Natasza heeft me eerder al aangenaam verrast met Moordgeheim. Ook een Kluitman-novelles die prima los te lezen is. Tegelijk is het een verlengde van een bestseller van haar. Ook in Afgesloten wordt een connectie gemaakt naar een eerder boek van haar, Vlucht. Deze connectie is gevoelig en emotioneel. En mijn bewondering voor deze auteur groeit alleen maar. Hoe gaaf is het dat ze een eigen wereld weet te maken waarin haar boeken een connectie hebben. Vlucht staat zeker nu op mijn te lezen lijstje!

Ik vond Afgesloten een zinderende blockbuster waarin gevoelige onderwerpen goed verweven worden. Het smaakt zeker naar meer van Natasza en eigenlijk zou ik veel meer van dit verhaal nog willen lezen. Maar helaas is de laatste bladzijde gelezen.

Andere boeken uit de Kluitman-novelles reeks

Niet dik, niet duur, maar wel heel spannend! Deze mooie gebonden boeken van populaire topauteurs bevatten elk ongeveer 100 pagina’s. Diverse thema’s en allemaal om te sparen. Geschikt vanaf 14+ jaar.

Specificaties Afgesloten

Auteur: Natasza Tardio | Uitgever: Kluitman | Kluitman-novelles | September 2017 | 9789020609431 | 79 pagina’s | 13 – 15 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.