Prentenboeken over meten en wegen, een gewichtig boekenduo

Als kleuterjuf geef je vaak veel aandacht aan woordenschat en rekenen. Dat gaat natuurlijk zoveel mogelijk op een spelende manier. Immers de belangrijkste leertaak van kleuters is spelen! Tijdens spelen, samenspelen en alleenspelen leren ze meer dan jij voor mogelijk houdt. Dat zul je wel zien in deze prentenboeken over meten en wegen.

prentenboeken over meten en wegen

Ha een wip wap prentenboek over meten en wegen

Bij het zien van een wip denk je waarschijnlijk al gelijk aan gewicht meten. En dat is precies wat in dit prentenboek over meten en wegen gebeurd. Aan de hand van een wip en een hele zware olifant leren de kinderen dat iets zwaar of licht kan zijn. Maar ook dat vele lichte dingen samen zwaar kunnen zijn.

Een olifant zit op de wip, maar hij beweegt niet. Verschillende dieren komen erbij op de wip, maar er gebeurd niks. Gelukkig loopt de krokodil gewoon door! De olifant is te zwaar en de andere dieren te licht. Tot de nijlpaard erbij komt. Nu zijn ze even zwaar en beweegt de wip nog net.

Maar de oplossing komt eraan. Een meisje laat haar Dino uit en dan komt de wip eindelijk in beweging. Ze hebben vast veel plezier de dieren, maar het meisje valt er lekker van in slaap.

Een erg leuk prentenboek over meten en wegen waarbij kinderen leren dat een giraf dan misschien wel groter is dan een olifant, maar niet zwaarder.

Specificaties Ha een wipwap

prentenboeken over meten en wegen

Auteur: Susanne Strasser | Uitgever: Hoogland & van Klaveren | 9789089672247 |januari 2017 | 24 pagina’s | Meer informatie vind je hier

prentenboeken over meten en wegen

MMM… een taart! prentenboek over meten en wegen

In mijn handen heb ik een langwerpig boek. Dat noem ik dan ook direct aan de kinderen want ook dat is waar je naarkijkt als je een prentenboek over meten en wegen in je hand heb. De ene kant is langer dan de andere kant.

Op de voorkant van MMM… een taart! zien we een beer die naar een taart kijkt. De beer heeft honger en heeft wel zin in de taart. Maar de taart is helemaal boven en de beer is helemaal beneden.

Ook in dit prentenboek over meten en wegen komen er andere dieren te hulp. Onder andere een varken, hond en een kikker. Ze maken een hoge toren van dieren, maar nog steeds is de taart helemaal boven en de dieren helemaal beneden.

Dan komt er een kind, die pakt zo de taart en doet het raam dicht. Zou ze nou de taart helemaal voor zichzelf houden? Of gaat ze hem delen met de dieren?

Specificaties MMM… een taart!

prentenboeken over meten en wegen

Auteur: Susanne Strasser| Uitgever: Hoogland & van Klaveren | 9789089672063 | februari 2015 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

Prentenboeken over meten en wegen

Met deze prentenboeken over meten en wegen kun je veel plezier hebben in de klas. Kunnen zij ook een hoge toren maken bijvoorbeeld. Wat is laag en wat is hoog? En wat is beneden en wat is boven? Wat is zwaar en wat is licht? Kun je twee dingen vinden die er anders uitzien maar toch even zwaar zijn? of meerdere kleine blokken die even zwaar zijn als 1 grote blok bijvoorbeeld?

Wil je meer prentenboeken om te rekenen met kinderen? Binnenkort komt de review van het boek met rekenenogen bekeken online! De review vind je hier!

hoofd Prentenboeken over meten en wegen
footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.