Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was, een afscheid

Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging. Dat is de officiële titel en is al een kort verhaal op zichzelf. Bij StoerLeesVoer juichen wij diversiteit in emoties toe. Elke emotie is belangrijk! Als kinderen al jong deze leren te herkennen dan kunnen ze er ook mee leren omgaan. En dat zorgt weer voor een happy generatie met volwassenen en een betere wereld. Dus ook de emotie verdriet behandelen we hier thuis en daar komt dit boek met de lange titel bij kijken.

Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was

Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was

De kleine roze olifant Yaro heeft een heel goede vriend: Tibe. Maar op een dag trekt de familie van Tibe verder. Tibe en Yaro moeten afscheid nemen en dat is niet leuk. De kleine roze olifant was altijd heel vrolijk maar is nu zo verdrietig dat hij niet eens meer wil spelen. Eten smaakt niet meer lekker, en water spuiten uit zijn slurfje is stom. Gelukkig is daar de wijze ui, die weet wel raad. Dit is het verhaal van Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging.

Wat vinden wij er van?

De voorkant van Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was, maakt meteen al duidelijk welk thema je kan verwachten. Mijn dochter van 6 wil dan ook direct weten waarom de olifant huilt en of hij het niet koud heeft omdat er een plasje tranen om hem heen ligt. Dat Yaro roze is valt haar niet meteen op. Ze moet nog even geduld hebben want het verhaal begint eerst vrolijk. Yaro en Tibe spelen vrolijk. Op haar vraag waarom Yaro roze is en Tibe stippen heeft, kan ik niet direct een antwoord geven. Ja iedereen is anders, en diversiteit is belangrijk maar ik hoop dat dit haar niet afleid van het thema verdriet.

Het moment van afscheid en verdriet komt in Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was. Mijn dochter vind het heel sneu maar ik merk dat haar aandacht afdwaalt bij de teksten die volgen. Ze zijn net wat te volwassen en lang voor haar belevingswereld. De adviezen zijn goed maar het sluit gewoon niet helemaal aan bij onze dromerige beeldddenker. Waarom moet je zo lang huilen? Heb je dan geen honger? En waarom gaat Yaro niet meteen naar zijn moeder? Je kan toch een nieuw vriendje maken? Ze kunnen elkaar vast weer tegenkomen.

Regenboogvriendjes

Toen de regenboog kwam en alle andere olifantjes een andere kleur kregen was haar aandacht weer terug. “Zie je wel mama, er zijn ook genoeg andere vriendjes”. Spreekt het boek Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was, me dan minder aan hierdoor? Nee absoluut niet, want het onderwerp bespreekbaar maken op een speelse en vriendelijke manier is juist goed! De uitwerking hiervan is voor een ieder anders, en ik vind het juist wel geruststellend dat ze zelf een oplossing ziet. Wij hebben van basisschool moeten wisselen en ze heeft haar beste vriend moeten achter laten, maar dat is goed gekomen. En door dit boek heb ik de bevestiging dat die ervaring ook goed zit en dat is mooi.

Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was

De prenten in Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was, zijn prachtig. Het is een boek wat je nog eens moet lezen omdat er meer verhalen en emoties bij komen kijken. Het is ook een mooi cadeau als je weet dat een kind afscheid moet nemen van een vriendje. Blijf vooral emoties bespreekbaar maken, ook verdriet, en dan is dit boek een goed hulpmiddel!

Specificaties Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was

Auteur: Monika Weitze | Illustraties: Eric Battut | Uitgever: Uitgeverij Holland | Thema verdriet en vriendschap | 25 pagina’s | 9789025108083 | 4 – 6 jaar | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.