Eiland van de magische dieren – een nieuwe boekenreeks

Heerlijk om weer een nieuw soort magisch avontuur te lezen die zeker weten een boekenreeks gaat worden. Eiland van de magische dieren heeft zo’n indrukwekkende kaft die me al even stond aan te staren. Ik genoot van de verwachte spanning die in mij opborrelde en las het boek in 2 dagen uit. 

Eiland van de magische dieren samenvatting

Noël is een jongen die altijd in de problemen zit. Hij heeft in zijn jeugd niet echt vrienden gehad en zijn ouders zeggen altijd dat hij iets boos over zich heeft.  Alleen blijken zijn ouders helemaal niet de zijne te zijn. Zijn moeder is hem als pasgeboren baby met kerst komen afgeven en is daarna nooit meer teruggekomen. Dat weet hij pas sinds kort en dat is ongeveer ook de periode toen er grotere problemen zijn ontstaan. 

Op schoolkamp gaat het helemaal mis. Noël vlucht voor een beer die tegen hem praat, maar dat niet alleen die hem wil vermoorden. En een uil zegt dat hij naar de skilift moet gaan omdat ze hem komen halen. Maar waarom kan hij toch die dieren verstaan?

Man wat een manier om achter bepaalde krachten te komen. Hij snapt er niks van natuurlijk. 

En dan gaat het op school weer mis als zijn zogenaamde vriend hem opsluit in het Scheikunde lokaal en hij per ongeluk een brand veroorzaakt. Weer praat een dier tegen hem dat hij naar de haven moet gaan omdat ze hem gaan ophalen. Uiteindelijk moet hij die beslissing maar nemen als er weer iets groots misgaat. Zijn leven is toch al verpest. 

Heftige verhalen en avonturen in het eiland van de magische dieren

Dit boek is niet voor kinderen onder de 9 a 10 jaar. De avonturen die Noël meemaakt onderweg naar het eiland van de magische dieren, maar ook op het eiland zijn niet mis. Dagenlang moet hij zonder water zien te overleven aan boord van een containerschip. Hij wordt aangevallen door zeemeeuwen en door mijn lievelingsdieren. Noël komt meer dood dan levend aan op het eiland. 

Op het eiland maakt hij gelukkig wel vriendschap met een aantal dieren die hij kan verstaan, maar hoe moet hij zichzelf verstaanbaar maken? Wat doet iedereen mysterieus over zijn aanwezigheid op het eiland en zal hij van het andere mensenkind winnen met de ultieme gevaarlijke test om op het eiland van de magische dieren te mogen blijven? 

Spannend boek voor kinderen vanaf 10 jaar

Ik kan alleen maar zeggen.. wow! Wat een goed fantasievol verhaal. Heftige avonturen, tomeloze fantasie en het steeds maar willen doorlezen door de cliffhangers heeft dit boek alle ingrediënten om een schot in de roos te zijn voor kinderen. 

Echt een boek waarin kinderen uit hun leeskuil komen en het lezen leuk gaan vinden. 

Er staan in het boek een paar illustraties bij de hoofdstukken van een slang en een plattegrond van de eilanden. Dit had van mij best meer mogen zijn, aan de andere kant kan je hoofd tijdens het lezen zo zelf meer de plaatjes bedenken en word je eigen fantasie ook aangezet tot het maken van een film tijdens het lezen. 

Achterin het boek is het eerste hoofdstuk opgenomen van een vervolgboek. Heerlijk ik kan nu al niet wachten wat Noël allemaal gaat leren in de klas.

Specificaties Eiland van de magische dieren

Eiland van de magische dieren

Auteur: Gina Mayer | Illustraties Clara Vath | Vertaling: Ans van der Graaff | Uitgeverij Leopold | 9789025885861 | 15 november 2023 | 256 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.