Tel je mee met nijntje? – een lief telboekje

Elke keer als ik een nieuw nijntje boekje in mijn handen heb is het een klein beetje feest. Ook mijn zesjarige komt Tel je mee met nijntje nieuwgierig bekijken. Samen bekijken we de vrolijke bladzijde. En we genieten van de herkenbare afbeeldingen van nijntje.

Tel je mee met nijntje?

Tel je mee met nijntje?

In Tel je mee met nijntje? ontdekt het lieve kleine konijntje de wereld. Ondertussen telt ze alles wat ze tegenkomt. Samen met Daan speelt ze met de puppy’s. Hoeveel zijn dit er? In de lucht telt nijntje de vliegers. En thuis ruimt ze haar blokken op. Hoeveel blokken zijn dit?

Tel je mee met nijntje? is een stevig kartonboekje. Daardoor is het zeer geschikt om zelf door te bladeren door de aller kleinste.

Tel je mee met nijntje?

Tel spelletjes

Op speelse wijze daagt nijntje kinderen uit tot tellen. Voor peuters en dreumesen is het enorm leuk om samen met een volwassenen dit boek te lezen. Wat zie je dan? En hoeveel zijn het er? Hoe ouder het kind hoe meer ze dit al zelf kunnen doen.

Ook schoolgaande kinderen kun je uitdagen met Tel je mee met nijntje? Mijn dochter zit in groep 3 en is inmiddels begonnen met rekenen. Ook met haar begon ik simpel door te vragen hoeveel voorwerpen ze telde op de bladzijde. Vervolgens vroeg ik haar hoeveel er nog van diezelfde voorwerpen er langs de rand van het boek stonden. En daarna kwam de vraag hoeveel dat dan bij elkaar was. Het resultaat was een blij kind dat enorm veel plezier had in het rekenen.

Tel je mee met nijntje?

Herkenbare voorwerpen

Misschien minder voor de hand liggend voor een telboekje, maar Tel je mee met nijntje? staat vol herkenbare voorwerpen. Het is hierdoor ook erg leuk om te gebruiken om de woordenschat van kinderen te vergoten. Ook hier kun je weer een leuk spelletje van maken. Wat zie je allemaal op de bladzijde? Welke kleur heeft het? Of laat je kind hetzelfde voorwerp zoeken in huis.

Wat hebben wij een plezier gehad met dit leuke boek van nijntje. Wil je ook op een speelse manier tellen met je kind, dan is dit een echte aanrader.

Cijfers

Specificaties van Tel je mee met nijntje?

Auteur en illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis publishing | 24 pagina ’s | 9 september 2022 | 9789056479251 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Achterzijde
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.