Sint redt een kind – een verrassend Sinterklaasverhaal

Een verrassend Sinterklaasverhaal. Zo kun je Sint redt een kind wel noemen. Een verhaal over een storm, over een kind dat alleen is en Sinterklaas die samen met de Pieten voor een kindje probeert te zorgen. Gelukkig heeft Sinterklaas wel allemaal leuk speelgoed aan boord. Dat is dan het voordeel als Sinterklaas je vindt in plaats van een ander schip. Maar hoe zorg je eigenlijk voor een kind? Als dat allemaal maar goed komt.

Sint redt een kind

Sint redt een kind

Wanneer de Sint en zijn Pieten onderweg zijn naar Nederland stormt het op zee. Ze zijn niet de enige boot die daar vaart. Zien ze dat goed? Er zit een kind op een schip. Helemaal alleen. Het is zelfs nog een kleuter. De Pieten en Sint redden het kind van de boot en nemen hem mee naar Nederland. Daar strooien ze normaal met pepernoten en snoepgoed, maar daar hebben ze nu echt geen tijd voor. Ze moeten snel naar de politie om de ouders van dit kindje op te sporen. Ze hebben hem Storm genoemd. Sint mag voor Storm blijven zorgen tot de ouders gevonden zijn. Maar dat zorgen voor een kind, hoe doe je dat eigenlijk?

Sint met kind op de boot

Ze gaan eerst maar eens op zoek naar spullen voor Storm. Want een buggy is toch wel handig, net als luiers. Hij moet natuurlijk ook eten. Ondertussen merkt Sint dat het zorgen voor een kind zo gemakkelijk nog niet is. Met een vieze luier, hoe snel ze zijn en hoe goed je ze in de gaten moet houden. En dan nog niet te spreken over het trekken aan je haren en over de vieze kleren. Nee, het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt om voor brave kinderen te zorgen. Het prentenboek geeft dan ook een compliment aan alle ouders.

Net even een ander verhaal dan anders

De meeste boeken met het Sinterklaas thema gaan ongeveer hetzelfde. Sinterklaas komt naar Nederland met een boot vol pakjes en lekkers. De kinderen wachten ongeduldig op de Sint en zijn pieten. Er wordt enorm veel lekkers rondgestrooid en de kinderen krijgen enorm leuke cadeaus. Dat is in dit verhaal van Sint redt een kind toch anders. Het gaat niet direct over het snoepgoed en de cadeaus. Al komen die natuurlijk ook wel voorbij. Vooral het niet uitdelen van het snoepgoed omdat ze druk zijn met Storm. En het rondbrengen van de cadeaus op de daken en waar ze dan Storm kwijt raken. Zullen ze de ouders van Storm ooit nog kunnen vinden? Een leuk boek met eens iets anders dan het standaard verhaal van Sinterklaas.

Paard op het dak

Wat vind ik van het verhaal

Omdat het verhaal van Sint redt een kind net even anders is dan de andere verhalen die je vaak leest is het extra leuk om deze tussen de Sinterklaasboeken te zetten. Daarnaast vind ik het super leuk dat de schrijver een ode aan ouders brengt. Alle ouders krijgen een compliment. Want dat zorgen voor een braaf kind is toch zo makkelijk nog niet. Alles waar jij als ouder ooit eens tegenaan bent gelopen kom je tegen; het trekken aan haren, spugen over kleding en het super snel weg zijn van je kind. Tja, ze hebben nooit gezegd dat een kind makkelijk zou zijn. Heel herkenbaar dus voor jou als ouder om te lezen. Een aanrader om in de schoen cadeau te geven.

Sint redt een kind - achterkant

Specificaties Sint redt een kind

Auteur: Walter Baele | Illustraties: Greet Bosschaert | Uitgeverij: De eenhoorn | Eerste uitgave: 23 augustus 2023 | ISBN: 9789462917217 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Lees ook deze blogs

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.