Bluey, welterusten fruitvleermuis, een verhaaltje voor het slapen gaan

Ken jij dat gevoel dat je eigenlijk nog niet naar bed toe wilt, maar wel moet van je ouders? Bluey heeft daar ook last van en bedenkt van alles om wakker te mogen blijven. Helaas is het toch echt bedtijd en zal Bluey naar bed toe moeten.. of toch niet? Lees het nu zelf in bluey, welterusten fruitvleermuis!

Bluey, welterusten fruitvleermuis

Een kennismaking met Bluey

Ben je op zoek naar een nieuw voorleesverhaal over bedtijd, dan is Bluey welterusten, fruitvleermuis een geschikt boek. Je kan het zelf voorlezen of het kind het zelf laten lezen en met behulp van de afbeeldingen het verhaal tot leven laten komen.

Bluey woont samen met haar vader, moeder en zusje Bingo in een knus huis. Ze heeft haar eigen kamer, houdt veel van spelen en kan ook goed fantaseren. Dit kan ze op haar allerbest zodra het bedtijd is. In Bluey welterusten, fruitvleermuis kom je er dan ook achter wat een rijke fantasie Bluey heeft en waarom ze stiekem een fruitvleermuis wilt zijn in plaats van een gewone hond.

Bluey, beroemd op tv en in de boeken

Komt het verhaal Bluey welterusten, fruitvleermuis jou misschien ergens al vaag bekend voor? Dan zou je de animatie serie zomaar gezien kunnen hebben op Disney Channel of Disney+. Vanuit Australië is deze animatieserie komen overwaaien en is daar nu zelfs een eerste deel in boekvorm voor uitgebracht. De vergelijking die nu veel wordt gemaakt is dat Bluey de nieuwe Peppa Pig kan worden. Een energieke meisjeshond die open staat voor te gekke avonturen in het echt of in haar eigen dromen.

In de animatie serie kon je al kennismaken met het hondengezin en de te gekke avonturen. Nu heeft uitgeverij Big Balloon met behulp van Luna Studio een eerste deel uitgebracht in de boekenreeks van Bluey. En wie weet wat er verder nog gaat volgen.. De serie is een groot succes en hopelijk zal dit ook gaan gelden voor de boekenreeks.

Mijn mening over Bluey welterusten, fruitvleermuis

Als ik terug denk aan de tijd dat ik nog klein was en vroeg naar bed moest, kon ik de gekste capriolen uithalen. Ineens had ik nog heel veel te vertellen of wilde ik echt nog wat laten zien om zoveel mogelijk tijd te rekken. Dit alles om ervoor te zorgen dat mijn bedtijd steeds later werd. Bij het zien van Bluey welterusten, fruitvleermuis en na het lezen van de achterkant moest ik daar aan terug denken. Ik kon mij direct inbeelden wat Bluey kon meemaken in haar droomavontuur.

Eenmaal begonnen aan dit kleurrijke prentenboek vond ik het erg mooi hoe de nadruk op de waardering kwam te liggen. In het begin merk je vooral dat Bluey alles oneerlijk vind en het stom vind dat ze naar bed toe moet. Hoe later het op de avond wordt, hoe meer zij tot een bepaald inzicht komt. Tijdens het dromen kan er van alles gebeuren maar bij het ontwaken uit deze dromen waarderen wat je hebt en jezelf daar gelukkig mee prijzen. Een erg mooie boodschap wat in een leuk en grappig (voor)lees verhaal zit verwerkt!

Specificaties over Bluey welterusten, fruitvleermuis

Auteur en Illustrator: Ludo Studio | Uitgeverij: Big Balloon | 9789047873099 | oktober 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Bluey, welterusten fruitvleermuis
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.