Olifientje en het verdwenen popje. Een heerlijk prentenboek op rijm.

Prentenboeken op rijm, I love it! En al helemaal als het ook nog van het duo Marianne Busser en Ron Schröder. Ik ben een groot fan van hun boeken. Toen Olifientje en het verdwenen popje voorbij kwam moest ik hem wel lezen. Is hij zoals ik mag verwachten van dit duo? En wat vind ik van de illustrator Mayon Middeljans?

Olifientje voorkant

Prentenboek over een verdwenen popje

Hoe herkenbaar is dat? Elk kind is wel eens iets kwijt. Zo ook Olifientje. Omdat haar ouders een dagje naar de stad moeten past opa op. Terwijl Olifientjes lekker gaat spelen, leest opa de olifantenkrant. Maar dan is ze haar popje kwijt en begint de zoektocht. Als ze hem uiteindelijk hebben gevonden blijkt opa zijn sleutels kwijt te zijn. Kunnen ze hem samen vinden?

Boeken op rijm leest zo ontzettend fijn voor

Ik hou van prentenboeken op rijm, omdat het gewoon heel lekker voorleest. En daarnaast vullen de kinderen vaak het laatste woord van de tweede regel heel makkelijk in. Daardoor oefenen ze onbewust met rijmen en het actief luisteren tijdens het voorlezen. Ik merk dat mijn dochter veel actiever mee doet als het op rijm is dan als het gewoon een voorleesboek is. Dit zelfde merk ik ook in mijn groep 2. Met prentenboeken op rijm doen ze veel actiever mee dan zonder dat het rijmt!

Olifientje is geweldig getekend

Naar de illustraties kijk ik ook. Ze zijn een belangrijk deel van het boek en zorgen ervoor dat het verhaal echt tot leven komt. De illustraties van Olifientje en het verdwenen popje zijn weer precies zo als ik mag verwachten van dit schrijversduo. Ik denk ook dat ze niet met iedereen in zee gaan. Mayon Middeljans wisselt tekeningen met veel illustraties af met tekeningen waar alleen opa en Olifientje te zien zijn. De gezichtsuitdrukkingen alleen al zijn geweldig om naar te kijken. Voor kinderen is het heel herkenbaar dat Olifientje een meisje is dat verdrietig is dat haar popje weg is. Hoe ik dat weet? Mijn dochter van vier kon mij dit namelijk vertellen, dus mijn complimenten aan Mayon!

Opa reageert net zoals ouders

We weten allemaal hoe we kunnen reageren als één van je kinderen iets kwijt is. Brommend en zuchtend. Vooral vertellend dat ze even beter moeten gaan zoeken. Maar in dit boekje ligt het popje wel op een heel hilarische plek. Mijn dochter moest in ieder geval erg hard lachen. En als daarna blijkt dat opa nu ook iets kwijt is, dan is de hilariteit helemaal compleet. Zoek je een heerlijk, herkenbaar prentenboek? Dan is Olifientje en het verdwenen popje kwijt zeker een aanrader!

Specificaties Olifientje en het verdwenen popje

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustraties : Mayon Middeljans | uitgeverij Moon | 9789048860784 | november 2021 | 32 pagina’s | voor meer informatie ga je naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Olifientje achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.