Boe zegt de koe, een Dick Bruna geluidenboek

Ik moest laatst zo lachen om een bepaalde berichtje op Social media. Het kwam erop neer dat wij als ouders/opvoeders veel tijd en energie stoppen in het leren van geluiden aan onze kinderen. Maar dat deze skill nog nooit van enig verder nut is gebleken in de rest van het leven. Het was erg herkenbaar, want hoeveel uren hebben we niet gezeten met: “hoe doet een koe? Wat zegt een hondje?” Maar eerlijk is eerlijk, het is toegankelijk voor kinderen en het sluit aan bij hun leer- en belevingswereld. Boe zegt de koe, een Dick Bruna geluidenboek, is dan ook direct een hit hier in huis.

Boe zegt de koe hoofd

Boe zegt de koe

Deze klassieker is in een nieuw, interactief jasje gestoken! Boe zegt de koe en wat roept de uil? Dit stevige kartonboek staat vol met herkenbare illustraties en de daarbij horende geluiden van dieren. Door op de knopjes te drukken leren kinderen spelenderwijs verschillende dieren en hun geluiden kennen. Uitgevoerd in de herkenbare en geliefde Dick Bruna illustraties en kleuren.

Miauw

Boe zegt de koe is een groot en stevig kartonboek. Direct op de kaft kan je al op een knopje drukken voor het geluid. Vergeet niet om aan de achterkant even het schuifje op ‘aan’ te zetten. Anders kan je drukken wat je wilt, maar hoor je geen geluid. Na de koe hebben we de kip die ’tok-tok’ zegt. Zorgt wel dat de eerste bladzijde mooi plat op een stevige ondergrond ligt anders kan het teveel doorbuigen. Dit gebeurd al minder als er meer bladzijdes omgeslagen worden.

Verder is Boe zegt een koe een stevig boek wat goed tegen een stootje kan, en belangrijker, tegen kindervingertjes. Vingertjes die plakken, kreuken en op ontdekking willen gaan. Mijn dochter van twee heeft meteen door dat je op de oranje met gele muzieknootjes moet drukken voor geluid. Het lukt haar niet altijd, maar als je richt op het rondje van de muzieknoot dan moet het lukken!

Meer dan een boek

Boe zegt een koe is meer dan zomaar een geluidenboek. Althans voor mijn dochter. De herkenning speelt een grote rol. Ze kent Dick Bruna en nijntje en daardoor weet ze precies alles te benoemen en wat ze kan verwachten. Doordat het een groot formaat is van stevig karton, voelt ze de behoefte tot het boek rechtop zetten. Om er vervolgens een huisje van te maken! Tussen de bladzijdes zet ze haar nijntje knuffels als in een huisje. En tegelijk ‘leest’ ze voor. Op de knopjes drukken is op deze manier niet zo handig, maar dat lost ze op door zelf de geluiden te maken.

Boe zegt een koe sluit perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. Bij wat ze leuk vinden en bij wat ze willen leren. Wij zijn erg blij met dit nieuwste boek uit de Dick Bruna keuken!

Specificaties Boe zegt een koe

Auteur en illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis | Juni 2021 | 0 – 3 jaar | 12 pagina’s | 9789056478858 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.