Greta en de Reuzen – Zoë Tucker, in actie voor een betere wereld

Greta woont in een prachtig bos dat bedreigd wordt door reuzen. Toen de reuzen het bos ontdekten, kapten ze bomen zodat ze huizen konden bouwen. Daarna hakten ze nog meer bomen om en bouwden ze nog grotere huizen. Die huizen vormden dorpen, de dorpen groeiden uit tot steden en nu is er bijna geen bos meer over. Gelukkig is daar Greta en ze heeft een idee…

Greta en de reuzen ik staak voor het klimaat

Greta en de Reuzen

Greta zal je vast niet zijn ontgaan de afgelopen periode. Deze meid heeft een hart en passie voor de wereld en het welzijn ervan. Ze begon als stakende scholier en is inmiddels uitgegroeid tot boegbeeld en inspiratie voor veel mensen. Dit prentenboek vertelt het verhaal van Greta Thunberg. Die in 2019 werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dit is haar verhaal, beschreven voor de jongste lezers.

Het boek

Greta en de reuzen nodigt meteen uit tot lezen en misschien zelfs wel nog meer tot kijken. De prachtige illustraties vertellen het verhaal in mooie natuurlijke en warme kleuren. Mijn dochter die niet kan lezen kon door middel van de illustraties toch het verhaal goed volgen. De tekst is simpel, duidelijk en fijn geschreven. Het verhaal van Greta en de Reuzen wordt simpel en toegankelijk vertelt voor de jonge lezers en luisteraars. Het is prachtig en inspirerend om haar verhaal te lezen. Het loopt goed af en Greta en de Reuzen leven nog lang en gezond.

Helaas strijd Greta in de werkelijkheid nog steeds tegen haar reuzen. Achter het verhaal volgt nog een aanvulling waarin dit meer wordt toegelicht. Ook staan er een aantal dingen waarmee jij Greta kan helpen. De boodschap: ‘Niemand is te klein om een verschil te maken’, is inspirerend en kan ik alleen maar toejuichen. Fijn dat het boek de jonge lezers ook motiveert en helpt hiermee.

Samen staan we sterk

Als mama en pedagogisch medewerker vind ik de boodschap van dit verhaal heel belangrijk. Hoe klein en alleen je ook bent, je kan wel degelijk verschil uitmaken. Als je iets met passie en overtuiging doet kan je veel teweeg brengen. Het verhaal van Greta is een perfect voorbeeld van dat. Tegelijk kunnen we niet langer negeren dat het niet goed gaat met de aarde en dat we zuinig moeten zijn hierop. Samen staan we sterk en kleine aanpassingen kunnen zeker een groot verschil maken.

Greta en de reuzen laat op een leuke manier het verhaal van Greta zien en inspireert en motiveert de jonge lezers die ook wat willen doen en haar willen helpen. Het is op een fijne manier geschreven zonder belerend te zijn. De illustraties zijn mooi en de extra aanvulling is fijn. Ook leuk om te weten is dat bij de aankoop van dit boek er 40 cent gedoneerd wordt aan Greenpeace. Het boek is gedrukt op gerecycled papier in Slovenië.

‘Niemand is te klein om een verschil te maken’ is een quote uit de speech die Greta Thunberg op 15 december 2018 in Katowice, Polen gaf.

Specificaties Greta en de Reuzen

Auteur: Zoë Tucker | Illustraties: Zoe Persico | Uitgever: Overamstel uitgevers / Horizon | 9789463962117 | januari 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Greta en de reuzen ik staak voor het klimaat
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.