Het bos van Coco; een tel- en zoekboek

We love Coco! Mijn dochter leert Coco op het kinderdagverblijf kennen (door het leuke boek ‘Coco kan het’) en is meteen in de ban van dit leuke vogeltje. Het Coco virus waait over naar huis en we gaan zelfs aan de slag met het maken van een vogelsnack voor Coco en haar vriendjes. Na ‘Coco kan het’ is Coco nu terug met een nieuw avontuur; Het bos van Coco. Dit tel- en zoekboek neemt ons weer mee in de wereld van Coco. Wij gaan lekker tellen en zoeken!

hoofdfoto
Het bos van Coco

Maak kennis met Coco

‘Coco kan het’ laat ons kennismaken met een lief klein vogeltje dat woont in het bos. Voor Coco is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan en te gaan vliegen, maar dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Dit eerste boek van Loes den Hollander is meteen een hit. Het boek is niet meer weg te denken uit de kinderboekenwereld. Helemaal niet meer gezien ‘Coco kan het’ het Prentenboek van het Jaar 2021 was. ‘Coco kan het‘ heeft ervoor gezorgd dat Loes den Hollander het Gouden Boek heeft mogen winnen. Deze prijs staat voor kinderboeken waarvan 75.000 exemplaren zijn verkocht. Een hele prestatie!

Het bos van Coco

Het bos van Coco

Nu is Coco terug met een nieuw avontuur! Dit tel- en zoekboek zet je kleine dame of heer meteen op scherp. Het verhaal begint en je moet meteen op zoek naar Coco. Waar in het bos heeft zij zich verstopt? De bladzijdes die daarop volgen zijn een waar feestje. De illustraties zijn prachtig en Coco is te zien op iedere bladzijde.

Maar het draait in Het bos van Coco zeker niet alleen om Coco. Je kind moet steeds op zoek naar andere dieren. Het aantal dieren groeit ook steeds dus het tellen komt ook nog eens mooi aan bod. Op de achterzijde van het boek kwam ik nog iets leuks tegen; een afbeelding van drie kleine beestjes met de tekst ‘Kun je ons ook vinden? Wij staan op elke plaat’. Dus na het bekijken van het boek hebben we het boek meteen nog een keer bekeken om deze drie kleine vriendjes te zoeken. En bij de tweede keer kijken zie je weer zoveel meer.

Loes Riphagen

Loes Riphagen, auteur en illustrator van onder andere Het bos van Coco, timmert al een tijdje aan de weg als auteur en illustrator. In haar atelier bedenkt en maakt zij alle personages uit haar boeken. Haar gevoel voor detail is waar ze bekend om staat en voor geprezen wordt. Slaapkamer nachtdieren was haar debuut boek in 2008 en sindsdien zijn er vele mooie boeken verschenen waar kinderen van kunnen genieten. Op haar website staat een filmpje waarin ze de kijker even binnenlaat in haar atelier. Een kijkje in de keuken zoals ze dat altijd zo mooi zeggen.

Wat ook noemenswaardig is om te benoemen is dat de boeken van Loes Riphagen ook verschenen zijn in veel andere landen zoals Italië, Turkije, Colombia, Japan, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Duitsland, Amerika, Letland, Estland, Finland, Denemarken, China, Korea, Taiwan, Portugal en Slovenië. Ik vind dit een hele prestatie en zegt voor mij wel alles over een auteur / illustrator.

Bron: www.loesriphagen.nl

Het bos van Coco; zelf aan de slag

Mijn dochter en ik zijn gek op knutselen en tijdens mijn zoektocht naar meer informatie over Loes Riphagen en het bekijken van haar website kwam ik uit bij het tabblad knutselen. Een schat aan knutselopdrachten spatten van mijn scherm! Hier kun je leren hoe je zelf Coco kunt tekenen, vind je kleurplaten, kan je een kijkdoos maken en nog veel meer. Neem dus zeker een kijkje op haar site onder het tabblad knutselen.

Heerlijk boek!

Het bos van Coco is nu met recht een boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast thuis. Coco spreekt tot de verbeelding van kinderen, neemt kinderen mee in haar emoties en hoe hiermee om te gaan. Door de hardcover versie kan het boek ook zeker tegen een stootje. Samen voor het slapen gaan nog even Coco en haar vriendjes zoeken en het tellen oefenen. Spelenderwijs leren kinderen hier zoveel van! Wat mij betreft mag ‘Coco kan het’ ook niet ontbreken. De voorganger van Het bos van Coco is ook geweldig en is meer een (voorlees)verhaal. Beide boeken kunnen los van elkaar gelezen worden en dat is vooral erg praktisch en fijn. Maar hoe leuk is het als je nog een verhaal van Coco tevoorschijn kunt toveren als je merkt dat je kind fan is?

Specificaties Het bos van Coco

Auteur: Loes den Hollander | Illustrator: Loes den Hollander | Uitgever: Gottmer | Oktober 2022 | 24 pagina’s | 9789025777104 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.