Dank je wel, een boek vol complimenten

Dank je wel is een raar boek. Een boek vol oorzaak en gevolg maar ook een boek vol complimenten. Dank je wel heet de titel en volgens mij komt dit kleine zinnetje niet 1 keer voor in dit vreemde boek. Maar de boodschap is wel duidelijk! Snap je er niks van, na 3 keer voorgelezen te hebben snappen dochterlief en ik er nog steeds niet zo veel van want het is ook wel een beetje een ingewikkeld boek…. 

dank je wel

Dank je wel

Normen en waarden vind ik belangrijk om de kinderen bij te brengen. Heel enthousiast heb ik al menig ouder tegen mij horen zeggen dat hun kind al dank je wel of alsjeblieft zegt. Wat dan klinkt als “dakwel” en “ablief”. Ik ben zelf namelijk vrij consequent in alles wat de kinderen mij geven dank je wel te zeggen en als ik de kinderen iets geef dan zeg ik alsjeblieft. Het zijn denk ik dan ook de 2 woorden/zinnen die ze bij mij het meeste horen.

Respect hebben voor elkaar en lief zijn voor elkaar komen op de tweede plaats. Iedereen mag anders zijn en je mag allemaal je eigen mening hebben. Maar we bespreken ook wel eens waarom we een kindje lief vinden. Kinderen zeggen dan vaak eigenschappen van een ander kind als: omdat je zo grappig bent, omdat je zo lief kan spelen, omdat je van knuffelen houdt. Maar ook wel eens omdat je al zo groot bent!

Boek vol complimenten

In dit Dank je wel een boek vol complimenten draait het allemaal om 2 dingen die op de een of andere manier met elkaar te maken hebben. Iets met een pannenkoek en iets met taart.

Mevrouw Max liet haar haren knippen door kleine John en hij knipte per ongeluk in haar oor. Hierdoor gebeurde er wat anders en daardoor weer wat anders en daardoor weer wat anders. En dan komen we uiteindelijk uit bij meneer Emiel die niet van taart hield.

dank je wel

In 11 stappen wordt er vervolgens een taart gebakken die er steeds vreemder en vreemder uit komt te zien. Zo krijgt Tommie een taart van Roos omdat hij zo sterk is. Ja hij ving haar uit de lucht toen ze schrok van een pannenkoek die voorbij vloog.

Vreemde taart

Alle buren uit de flat geven elkaar een taart en overal worden er complimenten gegeven, een leerzaam boek Dank je wel!

Voor een pak, omdat je een held bent, voor het houten hobbelpaard zijn dank je wel taarten. Voor het ongelukje met de oor en voor de bal door het raam zijn sorry taarten.

En op het einde staat Tommie met die grote taart op het balkon. Ohw nee er viel een taart uit de lucht. Boven op Roos maar die vond het gelukkig niet erg nu smaakte ze zelf lekker zoet.

Specificaties Dank je wel

Auteur: Stefan Boonen & Jan Van Lierde | Uitgeverij: Van Halewyck | 9789461318060 | 32 pagina’s | maart 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.