Herfst met Muis, een nieuw avontuur van kleine Muis en Beer

Bij binnenkomst van dit boek maakte ik figuurlijk een sprongetje van blijdschap. Het kleurige herfstseizoen in combinatie met één van mijn favoriete muisjes is leesplezier gegarandeerd. Benieuwd naar de avonturen van Muis in het seizoen herfst, lees dan snel verder!

Herfst met muis

Herfst met Muis

Het seizoen zomer doet ons vaak denken aan vele zonnestralen, lange dagen vol licht en stiekem misschien ook wel aan de zomervakantie. Zodra de scholen weer beginnen komt er langzamerhand ook een nieuw seizoen om de hoek kijken, herfst! Een seizoen waarin de zon zich steeds minder laat zien en het sneller donker wordt. Echter zit er aan de herfst ook een mooie kant zoals de bijzondere verandering van de natuur. Bladeren vallen van de bomen, paddenstoelen komen steeds meer tevoorschijn en regenachtige wolken laten zich steeds meer zien. Een mooi voordeel hiervan zijn de gezellige kaarsjes, de warme dekentjes en een warme kop thee met een goed prentenboek: Herfst met Muis.

Muis vind de natuurverschijnselen erg bijzonder om te zien en gaat er dan ook weer op uit. Een frisse boswandeling hier of een herfstknutsel daar. Muis weet zich er wel raad mee. Ga samen op avontuur met Muis en Beer en ontdek de wonderen van de natuur in 6 verhaaltjes op rijm!

De schrijver en illustrator achter het lieve muisje

De avonturen van Muis en Beer worden geschreven en geïllustreerd door Pauline Baartmans. In mijn eerdere recensie over Lente met Muis beschreef ik al hoe enthousiast ik stiekem was geworden over de boekenreeks. Dit kwam mede door de fijne schrijfwijze, zachte illustraties en de verhaaltjes op rijm wat voor mij het complete plaatje vormt.

In Herfst met Muis zitten zes kleine verhaaltjes wat betrekking heeft tot het desbetreffende onderwerp. Zoals in het huidige boekje gaat het over het seizoen herfst maar komt er ook een feestdag in naar voren. Zo is het seizoen breed getrokken waardoor alles wat hier binnenvalt aanbod komt.

Mijn mening

Bij de aankondiging van het nieuwe deel kon ik niet wachten om hem te bemachtigen en zelf te lezen en te bewonderen. Een deel waarin Muis en Beer nieuwe avonturen aangaan in het kleurige seizoen herfst. Wetende dat er weer 6 verhaaltjes zullen zijn op rijm, de illustraties hierop aangepast worden, kon dit voor mij alleen maar weer feestje worden.

Een feestje om te lezen was het zeker en ben dan ook absoluut niet teleurgesteld. Ik kan dan nu ook wel stellen dat Pauline Baartmans één van mijn favoriete kinderboeken schrijfster is geworden, specifiek de verhalen over Muis. Zodra de tijd daar is en het ons gegeven is staan de boekjes met voorrang in de kinderkamer opgesteld.

Lees ook deze recensies

Specificaties over Herfst met Muis

Auteur en illustrator: Pauline Baartmans | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236868 | oktober 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Herfst met muis
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.