Vos’ favoriete seizoen – De herfst een prentenboek

Het mag geen geheim zijn, de herfst vind ik de mooiste tijd van het jaar. De natuur die veranderd in prachtige kleuren van groen naar oranje, geel, bruin en rood. De bomen die prachtige schatten laten vallen en de diertjes die druk aan het werk zijn voor de lange winter. Vos’ favoriete seizoen is ook mijn favoriet!

Synopsis

De herfst is het favoriete seizoen van Vos – er is zoveel te doen, zoals door de blaadjes rennen (RITSEL!) en appels plukken (MJAM!). Maar de herfst verdwijnt… Kan Vos de herfst vasthouden, of leert hij dat alle seizoenen leuk zijn als je ze samen met vriendjes beleeft? Een hartverwarmend grappig verhaal waarin Vos en zijn vriendjes ontdekken dat verandering ook leuk kan zijn!

Vos’ favoriete seizoen

Ik ben weer in een jubel stemming. Aan de binnenkant van het boek zie ik allemaal verschillende soorten bladeren met prachtige goudrode accenten. Een boek die je vast wil pakken en wil openslaan. En als ik dat doe slaak ik weer een kreetje. Wow allemaal verschillende herfstbladeren, herfstvruchten en zelfs een kleine slak. Vos’ favoriete seizoen laat mijn juffenhart een klopje sneller kloppen. Ik ben benieuwd of de rest van het boek dat waar maakt.

Vos is ook blij. Want als hij naar buiten loopt en diep ademhaalt ruikt hij het echt. De herfst is begonnen. Dat kunnen we ook zien om hem heen. We zien paddenstoelen, en de eerste bladeren vallen uit de bomen. Vos gaat op pad en proeft van de bramen en de appels. Maar hij verzamelt ook!
Vos is zo blij in zijn favoriete seizoen. Maar dan worden de dagen korter en de temperatuur daalt. Hoe moet dat nu verder?

Terwijl vos van alles bedenkt, zijn de andere dieren in het bos niet zo blij. Zal het goedkomen…

Schattige illustraties

Wat een schattige illustraties in Vos’ zijn favoriete seizoen. Schattig gekleurd met oog voor kleine details. Verstopte vlindertjes en vogels. Maar ook dieren in het bos zoals een uil die wegvliegt.
Het benoemen van de geluiden in de herfst maken de illustraties compleet.

En nu snel op zoek met de kinderen hoe al die prachtige bladeren en herfstschatten heten!

Een prachtig prentenboek over de herfst, vriendschap, seizoenen en geduld hebben!

Lees ook deze boeken met thema herfst

Vos favoriete seizoen

Specificaties Vos’ favoriete seizoen

Auteur: Fiona Barker | Illustraties Christine Pym | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij Veltman | 9789048321421 |  01 september 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.