Een complimentje met vleugels – Pimm van Hest

Juul wordt wakker met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij is wakker gemaakt door de zon, en als hij zijn moeder vermoeid de gordijnen open doet geeft Juul haar een compliment dat ze er zo mooi uitziet. Dat blijkt een complimentje met vleugels te zijn want zijn moeder is op slag genezen van haar vermoeidheid en loopt zingend de kamer uit!

Pay it Forward

wakker worden door de zon

Meteen heeft mama zin om ook iets liefs voor haar eigen zonnestraaltje te doen. Ze bakt een stapel met pannenkoeken voor in zijn broodtrommel. Dat is nog eens een verrassing! Niet alleen mama geniet al bij het vooruitzicht. Ook een vriendinnetje van Juul geniet mee.

Hij deelt namelijk zijn pannenkoeken met haar en daarom geeft ze hem een snelle kus op zijn wang. Dit mooie boek een complimentje met vleugels zit gewoon vol met lieve dingen doen voor elkaar!

De meester had de actie van Juul en Moira gezien en hij durft zomaar om een andere meester mee uit te vragen! Hij heeft een buik vol verliefdheidsvlinders en dat merken de kinderen op!

dromerige meesters

Van het een komt het ander. Het verhaal gaat steeds maar weer over in andere lieve dingen die iedereen voor elkaar doet. Zo vinden de kinderen een ketting die van Yolanda is. Zij is zo blij dat ze haar ketting terug heeft dat ze haar broertje Roman trakteert op een ijsje.

En op de een of andere bijzonder manier eindigt deze reis met een complimentje met vleugels weer bij de mama van Juul.

Wat vonden wij ervan?

een complimentje met vleugels Pimm van Hest Nynke Mare Talsma Clavis

Een prachtig prentenboek die je laat zien wat een complimentje met vleugels allemaal kan doen. De illustraties van Nynke Mare Talsma zijn prachtig! Dromerig getekend met pastelkrijtjes met veel geel en blauw tinten. En op een prachtige manier gaan de pluisjes van de paardenbloem steeds mee op reis.

Een prachtig boek waarin veel besproken wordt zoals homoseksuele meesters. Het verlies van een moeder en het mogen hebben van een huisdier.

Specificaties een complimentje met vleugels

een complimentje met vleugels Pimm van Hest Nynke Mare Talsma Clavis

Auteur: Pimm van Hest | Illustrator Nynke Mare Talsma | Uitgeverij Clavis | 9789044834246 |oktober 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.