De aap is los – een verhaal over een jongen die zijn vader wil redden

Toen ik De aap is los voor het eerst voorbij zag komen, sprak de cover mij niet meteen aan. Ik vond hem zelfs een beetje griezelig. Toch besloot ik om de achterflap te lezen, want ergens was ik wel nieuwsgierig waar dit boek met aparte cover over zou gaan. De achterflap sprak mij genoeg aan om dit boek toch te gaan lezen. Ik lees niet zo heel vaak jeugdboeken en vind het dan vaak spannend om hem op te pakken. Want: vind ik hem straks wel leuk genoeg? Is het niet te simpel en zit er wel genoeg diepgang in? Als je wil weten wat ik uiteindelijk van De aap is los vond, lees dan gauw verder!

De aap is los cover

Waar gaat De aap is los over?

De aap is los gaat over een jongen, Oskar. Oskars wereld staat op zijn kop als zijn stoere vader in de gevangenis belandt. Zijn moeder is erg ongelukkig en in het dorp wordt er over hen gepraat. Oskar vindt afleiding bij zijn oma, die hem de vakantie van zijn leven bezorgt. Oskar komt erachter dat de nieuwe vriend van zijn moeder zich anders voordoet dan hij in werkelijkheid is. Wanneer de situatie thuis volledig uit de hand loopt, besluit Oskar dat er maar een persoon is die hem kan helpen. Midden in de nacht vertrekt hij met een touw, schep en zijn laatste hoop naar de gevangenis. Zal het hem lukken om zijn vader te bevrijden?

De aap is los achterkant

Mijn leeservaring van De aap is los

Ondanks mijn twijfels aan het begin, vond ik naarmate ik verder kwam, het boek steeds leuker worden. Het boek was niet heel spannend, maar zeker wel ontroerend. Je voelt zelf gewoon van binnen hoe graag Oskar zijn vader weer terug bij zich wilt hebben. Ik heb De aap is los in één dag uit gelezen. Claudia Maser heeft mij dan ook zeker geboeid met dit verhaal. Je leeft erg mee en je wilt weten hoe het verder gaat. Je hoopt dat Oskar en zijn moeder snel herenigt worden met vader.

Ik vond het, ondanks dat De aap is los een jeugdboek is, soms wel lastig leesbaar. Ik vond het soms lastig te herkennen wie wat zei of wie welke handeling deed. Elke keer als een ander persoon iets zegt of een handeling doet, hoor je op een nieuwe regel te beginnen. Soms werd er achter elkaar door getypt en soms werd er op een nieuwe regel begonnen, terwijl dat niet nodig was.

Over Claudia Maser

Claudia Maser is een veelzijdige schrijver voor jeugdige en volwassen lezers. Ze weet iedereen te boeien met haar fantasierijke verhalen en ze brengt de lezer dicht bij de personages. Haar verhalen hebben vaak een ongepolijste kant en stellen de lezer in staat om dicht bij de emoties en gedachten van de personages te komen. Met Maser’s fantasierijke en creatieve schrijfstijl belooft zij de lezers mee te nemen op een boeiende en intrigerende reis die ze niet snel zullen vergeten.

De aap is los is haar debuut in de jeugdliteratuur.

Specificaties De aap is los

Auteur: Claudia Maser | Uitgever: Sam Northerlake | Coverontwerp: Cindy van Veldhoven | april 2023 | 156 pagina’s | 9789464497939 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.