Dit is MIJN boom! – een boek over een hebberige eekhoorn

Ik ben gek op humoristische prentenboeken. En als ik de titel ‘Dit is MIJN boom!’ zie, moet ik al meteen een beetje lachen. Vooral in combinatie met de grappige eekhoorn die op de kaft staat. Een heerlijk grappig boek over hebzucht en niet willen delen.

Dit is mijn boom

Deze boom is speciaal voor mij: ‘Dit is MIJN boom!’

Ik hou van bomen.
Ik hou van deze boom.
Het is MIJN boom.
En alle dennenappels zijn van MIJ!

Dit is de tekst op de achterzijde van het boek ‘Dit is MIJN boom!’ Toen ik dit las moest ik heel erg lachen. Ik werk zelf als kleuterjuf, en dit is een heel herkenbaar thema. Kinderen kunnen soms echt op de speelplaats een tak vinden, die van niemand anders is, en dat er ruzie ontstaat over die ene specifieke tak. Daar moest ik dus heel erg aan denken toen ik dit boek in handen kreeg. Een grappig boek voor in de kleuterklas!

Hebben, hebben, hebben

De eekhoorn in ‘Dit is MIJN boom’ is heerlijk hebberig. Mijn boom, mijn dennenappels. En oh wee als je denkt dat iemand iets van jou wil gaan afpakken. Daar gaat de eekhoorn in dit boek over nadenken, wat zou er dan kunnen gebeuren? Om dit te voorkomen, kan hij een hek, poort of muur maken. Maar die moet dan wel zó groot worden, dat niemand er meer omheen kan lopen. En zo hoog dat niemand er overheen kan klimmen. Tja… en daar zit je dan achter je muur. Wat dan?

Dit is mijn boom

Een verrassend einde

Het boek ‘Dit is MIJN boom’ heeft dan ook een heel verrassend einde. Ik heb smakelijk gelachen om dit boek en zijn grappig einde. Het boek heeft erg weinig tekst, maar de tekeningen zijn veelzeggend. De egoïstische, hebberige eekhoorn heeft vele gezichtsuitdrukkingen, die allemaal even grappig zijn. Dat heeft de illustrator en schrijver Olivier Tallec echt fantastisch gedaan. Ik ga dit boek zeker als het weer herfst is voorlezen in mijn kleuterklas. Ik denk dat de kleuters er ook enorm om kunnen lachen. En misschien kunnen we dan allemaal samen wel op zoek naar onze eigen mooiste dennenappel of boom…

Specificaties ‘Dit is MIJN boom’

Auteur en illustraties: Olivier Tallec | Vertaling: Marita Vermeulen | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462916333 | maart 2022 | 36 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.