De baas van het bos – een nieuw verhaal van Tim de kleine Boswachter

Ga je mee op avontuur met Tim de kleine Boswachter? Want het is nooit saai in het bos van Tim. Hij beleeft er allerlei avonturen. De Baas van het Bos is de tweede verhalenbundel over de kleine boswachter. Het boek is gebaseerd op de echte boswachter Tim Hogenbosch, presentator van het programma Beestenbrigade. En wij zijn best wel fan van deze leuke serie en zijn grappige en ontwapenende manier van presenteren! We zijn dus erg benieuwd naar dit nieuwe avontuur van kleine boswachter Tim. Het is geschreven door Jan Paul Schutten, met illustraties van Emanuel Wiemans.

Als je de verhalen van Tim hebt gelezen, dan wil je nog maar één ding: zelf ook avonturen beleven in de bossen!

Tim de kleine boswachter Baas van het bos

De baas van het bos

Tim is de jongste boswachter van ons land, en misschien wel van de wereld! Hij heeft een coole elektrische skelter (de turbotrapper) waarmee hij door de bossen rijdt. Zijn beste vriendin is Tippi. Ook zij is gek op de dieren in het bos. En dan heeft Tim nog een vriendje: het kauwtje Hansje gaat overal mee naar toe en slaapt elke avond op de rand van Tims bed.

Eerder heeft Linda deel 1 van Tim de kleine Boswachter gereviewd. Daarin maakten we kennis met Tim die het allerliefste buiten in het bos speelt. In deel 2 Baas van het Bos beleeft Tim weer allerlei avonturen. De kleine boswachter houdt alles goed in de gaten. Motorcrossers in overtreding in het bos, een beginnend vuurtje of de mysterieuze sterfte van een aantal dieren? Niks ontsnapt aan de aandacht van Tim. En deze baas van het bos weet het gelukkig allemaal op te lossen.

Bosliefhebbers en dierenvrienden

In de verhaaltjes komen dus ook zeker serieuze onderwerpen aan bod. Zo leren kinderen best veel over hoe voorzichtig we moeten zijn met onze kostbare bossen. En de droogte waar we de afgelopen tijd mee te maken hebben gehad, komt ook in dit boek terug. Want onvoorzichtigheid met vuur kan daardoor hele grote gevolgen hebben. Gelukkig weet Tim dat ook! Baas Tim is ook gek op de insecten in het bos. Hij noemt ze de ruimtemonsters, die er soms nog wel enger uitzien dan de monsters in games!

insecten

Het taalgebruik in het boek De baas van het bos is best wel netjes. Zo heeft de kleine boswachter Tim het over een onbenul in het bos. Dat woord moesten we nog even toelichten. Ook zijn er meer zinnen die jonge kinderen misschien niet snel zelf zouden zeggen. Met de echte boswachter Tim in ons achterhoofd hadden we misschien nog wat meer flauwe 😉 grapjes verwacht. Maar desondanks lezen de verhaaltjes heerlijk weg. Ze zijn leerzaam en laten goed zien hoe leuk het bos is.

Vriendschap, elkaar helpen en lief zijn voor de natuur; dat zijn mooie thema’s in De baas van het bos. Het is geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer 5 jaar en zelf lezen vanaf ongeveer 7 jaar. De auteur van het boek is Jan Paul Schutten. Hij is ook bekend van bijvoorbeeld het mooie boek Wonderbos. De illustraties zijn van Emanuel Wiemans en die kennen we dan weer van het prentenboek Weg! over de formule 1. De illustraties sluiten erg leuk aan bij de tekst, een mooie samenwerking dus!

Kinderboekenweek 2022 – aandacht voor de natuur

Dit jaar vindt van 5 t/m 16 oktober de Kinderboekenweek weer plaats, met als thema Gi-ga-groen. En dit boek De baas van het bos hoort daar natuurlijk zeker in thuis! Kinderen interesseren voor de natuur en lekker vaak buitenspelen, dat is heel belangrijk. Door erover te lezen en door programma’s zoals de Beestenbrigade te kijken. Dus we nemen een voorbeeld aan de kleine én aan de echte boswachter Tim!

Kijk hier voor de agenda van de Kinderboekenweek.

Specificaties Tim de kleine boswachter – de Baas van het Bos

Auteur: Jan Paul Schutten | Illustraties: Emanuel Wiemans | Uitgeverij Volt | 9789021426983 | augustus 2022 | 128 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.