De beer de piano en het concert van Kleine Beer, een prachtig vervolg

Een tijd geleden heb ik al een keer een review geschreven over ‘De beer en de piano’. Dit boek is echt een pareltje! En dan is er nu ‘De beer, de piano en het concert van Kleine Beer’ uitgebracht. Zou dit boek net zo mooi zijn?

de beer de piano en het concert van kleine beer

Het laatste deel: de beer, de piano en het concert van kleine beer

In het eerste deel vond beer een piano in het woud. Daar ging hij op oefenen. Uiteindelijk werd hij een enorme ster en trok volle zalen over de hele wereld.
Maar dit boek speelt zich jaren later af. Zijn roem is voorbij. Eenmaal terug in het woud mist hij de stad en de avonturen die hij heeft beleeft. Maar hij krijgt een dochtertje, Kleine Beer, en zij vindt op een dag een oude piano in het woud.
Maar haar vader wil niets meer met de piano te maken hebben. Kan Kleine Beer hem overhalen om nog één keer op te treden?

de beer de piano en het concert van kleine beer

Opnieuw een gevoelig boek

Het eerste boek was een pareltje, en dit boek is opnieuw prachtig! Wat een geweldig boek is dit weer! Vooral ook voor volwassen, die wanneer ze ouder worden misschien wel hetzelfde zullen voelen of meemaken. Want hoe is het om eerst heel succesvol te zijn, maar langzaam het applaus te horen verstommen? Op de tekeningen zie je beer letterlijk krimpen, en uiteindelijk afdruipen van het podium.
Dan krijgt hij een dochtertje, en met haar beleeft hij weer mooie nieuwe avonturen. Maar wanneer Kleine Beer vraagt of hij nogmaals piano wil spelen, wil beer niet meer. Hij heeft het idee dat niemand meer behoefte heeft aan hem. Wat een diepe gevoelens voor een prentenboek….

Prachtige tekeningen met mooie kleuren

En deze gevoelens worden geweldig weergegeven in de tekeningen. Je ziet echt de droefheid in de ogen van beer. De tekeningen zijn kleurrijk, vol details en een tikje dromerig. Er is nog een deel in deze serie, en ik weet nu al dat ik dit deel ook heel graag aan mijn boekenkast wil gaan toevoegen!

Tips voor alle kleuterjuffen en -meesters!

Ben je ook zo gek op de beer en de piano? Bij het eerst boek van deze serie is ook een compleet project van Kleuteruniversiteit verschenen! Wil je het boek ‘De beer en de piano’ in de klas voorlezen, dan is er een project, waarmee je 3 weken in de klas aan de slag kunt. Het boek staat dan 3 weken centraal, en in het project staan lessuggesties voor onder andere rekenen, taal, Engels en muziek.
Mijn ervaring is dat de projecten van Kleuteruniversiteit echt de moeite waard zijn! En tja… als je dan toch bezig bent, dan lees je meteen ook ‘De beer, de piano en het concert van Kleine Beer’ voor toch?

de beer de piano en het concert van kleine beer

Specificaties De beer, de piano en het concert van Kleine Beer

Auteur: David Litchfield | Uitgever: De Vier Windstreken │ 9789051168334 │januari 2021│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

de beer de piano en het concert van kleine beer
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.