Mijn eerste voelboek met 150 woordjes en 30 voel-elementen

Zien, voelen, horen en napraten: dat zijn de dingen die mijn 2 jarige dochter nu heel graag doet. Herkennen, aanwijzen en beleven is haar manier van leren en ontwikkelen nu. Mijn eerste voelboek sluit hier perfect op aan. Daarbij zijn de illustraties van Xavier Deneux echt een feestje wat mij betreft! Mijn dochter is er klaar voor en ik ook.

mijn eerste voelboek

Mijn eerste voelboek

In dit grote kijkboek voor de kleintjes is er niet alleen veel te zien, er is ook genoeg te voelen! Er staan maar liefst 150 woordjes in en 30 voelelementen om aan te raken. De voelelementen hebben allemaal een ander soort oppervlakte. Een perfect boek voor baby’s en peuters die graag op ontdekking gaan.

Voelen maar

Vind je het ook vervelend als je kindje speelt met het eten? Of als die friemelvingertjes alles willen voelen? Besef je dan dat dit hoort bij de ontwikkeling. Door de prikkels die door de vingertoppen komen, maken de hersens weer allemaal verbindingen. Elke sensatie is weer anders: warm, koud, glad, ruw, bobbels, harig enzovoort. Uiteraard ben ik als moeder ook niet altijd blij met die ervaringen en ontdekkingen tijdens het eten. Wel ben ik heel blij met ‘Mijn eerste voelboek”. Wat een onwijs uitgebreid en tof boek!

De tekeningen van Xavier Deneux zijn inmiddels herkenbaar voor mij en mijn dochters. We hebben meerdere boekjes van hem. Zijn illustraties zijn herkenbaar en lief met een retro sausje. Elke enkele en soms dubbele bladzijde is opgedeeld in een ander thema. Denk aan: ik eet, ik slaap, in de badkamer, dieren, groente en fruit. Lekker divers en actueel wat bij de leeftijd passend is.

Feest der herkenning

Mijn jongste dochter wordt helemaal wild van “Mijn eerste voelboek”. Ze herkent zoveel! Alles wijst ze enthousiast aan, sommige woorden kan ze uitspreken. Andere woorden moet ze nog even oefenen. Dankzij de 150 woorden is dit boek niet snel uit, en dat is fijn. De 30 extra voelelementen vind ze ook geweldig. Vooral de boterham met chocopasta…ieeelll die plakt! In het begin schrikken en daarna vooral hard lachen erom en hard ielll roepen.

Wat ze niet herkent oefent ze en zo zie ik haar woordenschat voor mijn neus groeien. Heel gaaf om te zien vind ik. Dit ‘Mijn eerste voelboek’ komt mooi in haar boekenkast en onthou ik als cadeautip.

Specificaties Mijn eerste voelboek

Auteur en illustrator: Xavier Deneux | Uitgever: Oogappel / Standaard uitgeverij | 9789002272868 | 21 pagina’s | maart 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

mijn eerste voelboek
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.