Tunnel van botten, een Cassidy Blake 2 avontuur van Schwab

Cassidy Blake is terug! Na haar eerste avontuur met ouders & geest vriend Jacob in Edingburgh, trekken we dit keer door én onder de straten van Parijs. Schwab neemt ons dieper mee in deze spannende boekenserie. We leren de karakters beter kennen. En ze zorgt ervoor dat ik continu trek heb ik croissants en chocoladebroodjes. Deel 1, Stad vol geesten, was mijn kennismaken met deze boeiende auteur. Inmiddels ben ik al wat boeken verder en kijk dan ook echt uit naar dit verhaal in Tunnel van botten. Lees vooral verder als je ook nieuwsgierig bent en geen zorgen, ik geef geen spoilers op de algemene synopsis na.

Tunnel van botten schwab boekerij horror jeugdhorror boekenserie magie fantasy parijs cassudy blake deel 2 voorkant cover kader stad van geesten

Tunnel van botten samenvatting

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspectors, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders, die in het duister tasten, kan Cassidy wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren.. In de griezelige catacomben onder de stad spookt het daadwerkelijk. Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren…

Tunnel van botten is een middle grade fantasy (voor alle leeftijden) en een prachtige limited edition met eigen ontwerp, boekblokbedrukking en geïllustreerde schutbladen.

Voor welke leeftijd is Tunnel van botten?

Tunnel van botten is een middle grade fantasy. Dat betekent dat het vele leeftijden zal aanspreken. Aangeraden wordt vanaf 10 jaar. Het is een spookboek, jeugdhorror kan je het ook noemen. Het is niet gruwelijk bloederig, maar wel heel erg unheimlich spannend. En er is een extreem eng spook in dit deel. De spanning zit naast het bovennatuurlijke ook in thema’s als jezelf verliezen, identiteit en geliefden om je heen verliezen. Hoofdkarakter Cassidy Blake is 12 jaar. En om haar heen zijn haar ouders met wie ze een goede band heeft. Haar spook vriend Jacob is vermoedelijk 15 jaar. En dan zijn er nog andere karakters in diverse leeftijdsklassen. Ik als volwassene geniet echt onwijs van deze Cassidy Blake boekenserie van Schwab.

Waarom? Schwab is een geweldige auteur. Ze heeft prachtige zinnen, leuke referenties (Harry Potter & Spiderman bijvoorbeeld) en boeiende karakters. Ze schrijft heel beeldend. Ook deze keer was ik echt in Parijs. De locaties zijn levendig en realistisch en de stad zucht onder de avonturen die Schwab in petto heeft. Tunnel van botten is een reisje naar het bovennatuurlijke, een verdieping in de karakters, en een bestemming naar de Franse hoofdstad.

De boeken kan je overigens best los lezen. Schwab pakt terug naar het eerdere deel Stad vol geesten met samenvattingen van kennis en gebeurtenissen op een concrete manier. Voldoende zodat je niks mist. Maar lees je wel het eerdere deel dan verrijkt het wel je leeservaring. Ik zou dan ook aanraden om lekker de serie op volgorde te lezen omdat het je leeservaring zo rijk maakt. Maar het hoeft niet.

Spookachtig goede fantasy

Het hoofdgenre is fantasy. Schwab neemt ons mee op reis in de “echte” wereld en naar de Sluier. Dat is de bovennatuurlijke wereld waarin Cassidy kan stappen. Ze reist dus tussen werelden en om die reden kan je het ook een crossover fantasy noemen. Een ander groot thema is spoken en geesten. Die komen regelmatig voorbij in Tunnel van botten. En in dit deel is het echt wel eng wat ze tegenkomen. Schwab heeft heel goed die spanning weten te pakken zodat het bij de leeftijd past. Maar ook voor een ouder publiek nog eng is. Misschien juist.. vaak zijn de wat simpelere jeugdverhalen enger dan de complexe volwassen horrorboeken. Horror en angst vanuit onze kinderlijkheid is iets wat vastgeworteld zit om nooit meer vanaf te komen.

Tunnel van botten bevat ook een mooi verhaal over vriendschap en familie. Over je eigen identiteit vinden, en verliezen. Over dood en leven, liefde en eenzaamheid. De band tussen Cassidy en haar ouders is warm en goed en dat vind ik tof. Natuurlijk spelen er geheimen mee, maar dat is ook niet meer dan gezond. Elk boek bevat tot nu toe een los eigen verhaal met daaromheen een verdieping van een groter geheel. Zo leren we steeds meer over Cassidy Blake haar speciale gave. En is geest Jacob een geval apart die ook door het verhaal heen steeds meer kleur krijgt. Letterlijk en figuurlijk. Hun vriendschap vind ik heel authentiek en mooi.

Deel 3 Cassidy Blake Nederlands

Dit tweede deel vind ik net zo goed als het eerste en ik kan niet wachten om meer te lezen. In het Engels is er al een derde deel maar ik ben begonnen in het Nederlands. En de vertaling is prima gedaan door Sandra van de Ven. Daarbij ben ik verliefd op deze limited editions van Nederland. Dus iets met geduld, veel andere toffe boeken, maar wel schiet op met vertalen :)!

Cassidy Blake boeken

Tunnel van botten is het tweede deel uit de Cassidy Blake boekenserie van V.E. Schwab. Hieronder een overzicht van de boeken uit deze serie.

  1. Stad vol geesten
  2. Tunnel van botten
  3. Brug der zielen (Eigen vertaling van titel, geen idee wanneer deze volgt)

In het Engels

  1. City of Ghosts*
  2. Tunnel of Bones*
  3. Bridge of Souls*

Boekentips passend bij Tunnel van botten

Specificaties Tunnel van botten

Auteur: V.E. Schwab | Uitgeverij: Boekerij | Vertaald door Sandra van de Ven | Februari 2024 | 9789022599709 | 272 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.