De beer en de piano, een pareltje van David Litchfield

Sommige boeken zijn gewoon pareltjes. De beer en de piano is zo’n boek. Alleen al de illustraties zorgen ervoor dat je het wil lezen. En het prachtige verhaal maakt dit pareltje compleet!

De beer en de piano

De beer en de piano: over dromen en vriendschap

Op een dag vindt een beer een piano in het woud. Na een tijdje speelt hij de mooiste muziek. De beer gaat naar de stad en wordt wereldberoemd. Toch knaagt er iets: hij mist zijn vrienden in het woud.
Beer heeft grote dromen. Hij kan inmiddels zo goed piano spelen, dat hij besluit weg te gaan uit het woud. Hij wil voor volle zalen staan, nieuwe instrumenten ontdekken en beter piano leren spelen dan hij ooit gedaan heeft.
Uiteindelijk komt hij erachter dat hij zijn vrienden enorm mist, en gaat hij terug. Maar willen zijn vrienden hem nog wel zien?  

De beer en de piano
De beer en de piano

Sfeervolle illustraties

De illustraties van dit boek zijn echt prachtig. Het zijn vooral hele lieve tekeningen. Hoewel beer een dier is, zijn de emoties goed van zijn gezicht af te lezen op de tekeningen.
Hoewel de beer en de piano korte eenvoudige zinnen heeft, zorgen de illustraties ervoor dat je niet snel door het verhaal heen gaat, omdat je echt even kan genieten van de mooie platen.

Lief verhaal wat het lezen waard is

De beer en de piano is een mooi en vooral lief verhaal. Kinderen gaan gemakkelijk op in de gevoelens van beer, en ook al is het thema op die leeftijd nog niet altijd herkenbaar, ze kunnen zich hier wel goed in inleven.
En niet alleen ik vind het boek een pareltje, maar dat vinden meer mensen. Het boek is namelijk in het Nederlands uitgebracht in 2015, maar heeft dit nu dit jaar een tweede druk gekregen! En terecht, want De beer en de piano is echt het lezen waard!

Tips voor alle kleuterjuffen en -meesters!

Bij De beer en de piano is ook een compleet project van Kleuteruniversiteit verschenen! Wil je dit boek in de klas voorlezen, dan is er een project, waarmee je 3 weken in de klas aan de slag kunt. Het boek staat dan 3 weken centraal, en in het project staan lessuggesties voor onder andere rekenen, taal, Engels en muziek.
Mijn ervaring is dat de projecten van Kleuteruniversiteit echt de moeite waard zijn!

Specificaties De beer en de piano

De beer en de piano

Auteur: David Litchfield│Uitgever: De Vier Windstreken │9789051164695│ september 2015│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.