De draak die niet van vuur hield: een lief prentenboek

Als kleuterjuf heb ik al regelmatig het boek ‘De krokodil die niet van water hield’ voorgelezen in de klas. Dat boek blijft een succes! Nu is de opvolger verschenen: ‘De draak die niet van vuur hield’. Is dit ook weer zo’n leuk verhaal?

de draak die niet van vuur hield

Een vreemd uitgangspunt: De draak die niet van vuur hield

Als je de titel van dit boek leest, ben je al meteen nieuwsgierig: een draak die niet van vuur houdt: hoezo dan niet? Alle draken zijn toch gek op vuurspuwen?
Nou, kleine draak is daar helemaal niet gek op. Maar toch wil ze een goede draak worden, zodat haar vader trots op haar kan zijn.
Maar vuurspuwen lukt echt niet, en ze krijgt ook al geen vleugels zoals haar broertjes en zusjes. Vader leert de kinderen wel een belangrijke les: ze moeten echt NOOIT het water in gaan, want dat is koud, nat en afschuwelijk. En het dooft natuurlijk vuur!
Op een dag komt kleine draak per ongeluk terecht in het water. Maar ze vindt het niet vervelend, maar geweldig! En dan komt ze erachter wat er met haar aan de hand is…

Superleuke tekeningen

Ik hou van prentenboeken! Ik kan heel enthousiast worden van leuke verhalen, maar ook van leuke tekeningen. En ‘De draak die niet van vuur hield’ is weer een toppertje, zowel wat betreft de tekeningen als het verhaal. De tekeningen zijn eenvoudig, maar oh zo vertederend. Als je naar de kaft kijkt, staart een schattig, maar beetje bang draakje je aan. De kleuren spatten van de kaft af en zijn gewoon prachtig.
Het verhaal is vergelijkbaar met ‘De krokodil die niet van water hield’, maar toch net weer anders. En gewoon weer heel erg grappig!

boek

Een boek over jezelf zijn

Centraal thema in ‘De draak die niet van vuur hield’ is jezelf kunnen en mogen zijn. Kleine draak voelt dat ze anders is dan haar broertjes en zusjes, maar wil eigenlijk heel graag hetzelfde zijn. Dit doet ze ook omdat ze graag de waardering van haar vader wil hebben.
Je voelt de worsteling en ze neemt de lezer echt mee in haar zoektocht. Het einde is vertederend en hartverwarmend. En voor kinderen ook een geruststellende boodschap: het is goed om jezelf te zijn. Iedereen heeft zijn eigen kracht en dat is juist zo mooi. Ik vind dit een hele mooie boodschap voor kinderen! En ook om die reden is ook ‘De draak die niet van vuur hield’ een boek wat ik zeker weer in mijn klas voor zal gaan lezen!

Specificaties De draak die niet van vuur hield

Auteur: Gemma Merino | Uitgever: Lemniscaat│ 9789047713029│januari 2021│32 pagina’s│meer informatie bij je loakle boekhandel of vind je hier

de draak die niet van vuur hield
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.