De grote onderbroekenroof, een doldwaas verrassend mysterie

Help! Het TOPstuk is weg uit het onderbroekenmuseum. Ben je klaar voor dit doldwaze mysterie? Klaar voor een voorleesboek wat van begin tot einde vol zit met gekke grapjes en verwondering? Dan is De grote onderbroekenroof jouw boek. Verwacht geen cliché verhaal, geen voorspelbare wendingen. Maar zet je schrap voor een doldwaas ritje waarbij je je ogen uitkijkt!

hoofd

De grote onderbroekenroof

Verhipjes, een boef zit met zijn tengels aan mijn slipjes. De baas van het Koninklijk Museum voor Onderbroeken is in zijn sas. Niet één museum trekt zoveel bezoekers als het zijne. Wie wil ’s werelds meest complete collectie aan slipjes nou niet zien? Maar dan – RAMP-O-RAMP – gaat een dief met het topstuk aan de haal: Mona Lisa’s slipje van kant. Kan de baas de broekjesrover snappen? Je leest het in De grote onderbroekenroof.

Kim Crabeels fantaseerde vroeger over een wereld vol sprekende dieren. Toen vond men dat apart, vandaag is dat gewoon haar job. Ze geeft tal van lezingen over haar bekroonde en vertaalde boeken en werkt als cultuurprogrammator voor PIEP in Leuven. Melvin is het alter ego van Wout Schildermans. Wout is illustratorvormgever en animator. Hij tekent en schildert voor kinderen en jongvolwassenen in boeken, tijdschriften en soms op muren. Beide vormen een toffe combinatie voor De grote onderbroekenroof!

Het stroomt elke dag weer bomvol. Want géén kind loopt nog
warm voor kunst, maar wel voor onderbroekenLOL.

Uit De grote onderbroekenroof

Doldwaas

Ben je op zoek naar een uniek voorleesboek? Een boek waarvan je eerst geen idee hebt waar het naar toe gaat? Een verhaal wat verrast en humor voor jong en oud bezit? Dan is De grote onderbroekenroof jouw boek! En zeker het mijne. Ik ben gek op aparte boeken die buiten alle hokjes, kaders en cliché’s breken. Allereerst is de locatie al top: een onderbroekenmuseum!

De illustraties en kleurgebruik vallen mij meteen op. Ik heb kortgeleden een boek van dezelfde illustrator al mogen reviewen: Billie en zijn genen. Het neon oranje en de humoristische warme illustraties zijn direct herkenbaar. Het sluit perfect aan op de teksten van Kim Crabeels. Beide bevatten los de nodige humor en grapjes, en samen complimenteert en versterkt het alleen maar. Echt heel tof!

Dikke knipoog

Bovenal is De grote onderbroekenroof een grappig voorleesverhaal over ondergoed in een museum. Tot opeens het pronkstuk wordt gestolen, namelijk het kanten slipje van Mona Lisa. Wie heeft het toch gedaan? Tegelijk zitten er vele dikke knipogen in. Knipogen voor alle leeftijden, als volwassene die voorleest zit er erg veel leuks in ook. Zo struikel je over je grote hoeveelheid aan geslaagde woordgrapjes. Staan er dikke knipogen in naar de samenleving die zich moet verantwoorden. En komt het onderwerp kunst aan bod!

Zo vind ik de verborgen Banksy geweldig. Niet een hartjes ballon laat ze in de lucht, maar een slipjes ballon! Hier kan ik dus alleen maar heel enthousiast over worden. Er staan “moeilijke” woorden in, maar allen op een humoristische en begrijpelijke manier verklaard. Oja en had ik al verteld dat het grotendeels op rijm is? Dat leest zo lekker in De grote onderbroekenroof.

Ook in de afdeling Oerbroekjes
… uit de tijd dat mensen
nog apen met st@@rtjes
waren, ontbreekt geen
enkele slip met gat

Uit De grote onderbroekenroof

Apotheose

De apotheose, de grote ontknoping, het antwoord op de #whodunnit is erg leuk. Geen schaamte of gêne, nee meteen een mooie boodschap dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. En dat er altijd meerdere zijn die iets kunnen waarderen. Wat dan precies? Daarvoor zul je echt zelf De grote onderbroekenroof moeten lezen. Dit boek moet je ervaren als geheel. En heb je het uit? Lees het dan vooral nog eens, want elke keer vallen er weer andere doldwaze dingen op!

Wij hebben genoten in ieder geval van dit niet standaard voorleesverhaal. Mijn dochter van 7 vond het erg grappig en ook mijn jongste dochter van 3 keek haar ogen uit. Op een andere manier weliswaar, maar met z’n drieën hebben we genoten van dit unieke en bijzondere voorleesboek. De grote onderbroekenroof is wat ons betreft een feestje.

Specificaties De grote onderbroekenroof

Auteur: Kim Crabeels | Illustrator: Melvin | Uitgever: Pelckmans | Oktober 2021 | 28 pagina’s | 9789463832595 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.