Stach, een gratis magazine van uitgever Lemniscaat

Stach, dé held van Koning van Katoren. Een prachtig boek van andere held Jan Terlouw. Wat heeft dit boek mij vele fijne leesuurtjes bezorgd. Iets waar ik pas kortgeleden achter ben gekomen is dat er een vervolg is! De held uit het boek heet Stach. Deze 17-jarige jongen is dapper, slim en avontuurlijk. Een echte wereldverbeteraar. Allemaal kenmerken die voor Lemniscaat belangrijk zijn, en zo is de naam van hun halfjaarlijks gratis magazine gekozen!

stach

Stach

Bij StoerLeesVoer zijn we altijd blij met boekenpost van uitgeverij Lemniscaat. De boeken die hier worden uitgegeven staan garant voor prachtige pareltjes. Zowel in woord als in beeld. Elk half jaar brengen ze het gratis magazine Stach uit. Gratis. Je kan je boekhandel ernaar vragen, want daar kan je het ophalen. Het eerste nummer is meteen al een feestje. In augustus 2021 volgt nummer 2, en die staat geheel in het teken van Jan Terlouw. Koning van Katoren bestaat dan namelijk 50(!) jaar! Maar nu eerst dit eerste nummer, wat kan je erin vinden?

Inhoud

Zoals het een goed magazine betaamd staat Stach bomvol leuks met betrekking tot boeken. Je vind mooie artikelen die aansluiten bij de boeken uitgegeven door Lemniscaat. Ook dingen zoals: interviews met auteurs, tekenles van illustrators en tips van vormgevers. En ook op andere leuke manieren worden de auteurs en illustrators van Lemniscaat in het zonnetje gezet.

Maar er is meer in Stach! Knutseltips, recepten, puzzels, weetjes, feiten, mooie foto’s, quizzen en uiteraard verhalen zijn dingen die je terugvindt. Kortom een bomvol magazine, perfect voor boekenliefhebbers, verhalenfanaten en iedereen die geen genoeg kan krijgen van de wereld in- en buiten boeken! Ik vind de horoscoop van Gozert erg grappig op het einde. Ook kan je als kind je eigen boekreview insturen met de kans om in Stach te komen! In het midden zit een mooie poster van het prachtige boek Noord.

Halen maar Stach!

Het is een heerlijk magazine maar let op, de oplage is niet eindeloos. Op = op. Dus ren snel naar je lokale boekwinkel (het kan weer!), en vraag naar Stach. Wij kijken alweer uit naar deel 2 in augustus! Tot die tijd kan je onze reviews lezen die ook in Stach staan. Of bezoek de website voor meer infomatie.

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

6 reacties

  • Goed gepuzzeld! Maar toch heb ik even het antwoord weggehaald voor de andere mensen die dit misschien nog zelf willen maken 😉 Spoilerfree website haha!

  • Wow Tineke, spoiler alert! Leuk dat je zo van puzzelen houdt maar ik heb toch even het antwoord weggehaald voor de mensen die die puzzel misschien nog willen maken ;).

 1. Graag hebben wij het gratis magazine

  Montessorischool Landsmeer
  Burgemeester Postweg 88, 1121 JC Landsmeer

  • Hoi Dolly, leuk dat je interesse hebt in Stach. Zoals je in de blog kan lezen wordt het bij boekhandels gratis gegeven zolang de voorraad strekt. Wij zijn geen boekwinkel dus kunnen je niet voorzien van het magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.