Waar is Grote Broer? – zoektocht van een kleine kikker

Van prentenboeken heb je als juf nooit genoeg. Elke keer ontdek ik weer nieuwe pareltjes. ‘Waar is Grote Broer?’ is een prentenboek met prachtige illustraties, waarbij de thema’s durven en in jezelf geloven centraal staan.   

kaft

Op ontdekkingstocht in ‘Waar is Grote Broer?’

Kleine en Grote Broer zijn 2 mooie blauwe kikkers, die wonen in een bloem in de jungle. De ene kikker is overal bang voor, dus hij komt zijn bloem niet uit. Zijn broer probeert hem te stimuleren om de wereld te ontdekken. ‘Wees nou niet bang,’ zegt Grote Broer. ‘De wereld is veel te mooi om jezelf te verstoppen.’
Maar Kleine Broer durft echt niet. Dan gaat Grote Broer naar de sterren kijken. Maar hij komt niet mee terug. Waar is Grote Broer gebleven? En zal hij het durven om achter hem aan te gaan?

Sprookjesachtig mooie illustraties

Als je de illustraties van Linde Faas in dit boek onder ogen krijgt, ben je echt even stil. Wat een mooie tekeningen! De tekeningen hebben iets sprookjesachtigs, iets magisch. De kleuren zijn echt prachtig en als je goed kijkt, zijn er ook grappige kleine details te vinden.
Op het einde van het verhaal laat Grote Broer weten dat hij de hele tijd bij Kleine Broer in de buurt is gebleven. Als je dan terug gaat bladeren en goed gaat zoeken, valt het inderdaad pas op dat hij inderdaad op elke pagina wel ergens verstopt zit! Dat maakt het boek extra leuk!

waar is grote broer

Een verhaal over durven

Het centrale thema in dit boek is zelfvertrouwen. Voor veel jonge kinderen een thema waar ze toch wel eens tegenaan lopen. Want durven ze dingen wel alleen te doen? Of heb je toch dat steuntje in de rug van een ander nodig?
Dat maakt ‘Waar is Grote Broer?’ ook een boek wat heel bruikbaar is in kleuterklassen. Tijdens lessen sociale emotionele ontwikkeling is dit een boek wat dit onderwerp heel bespreekbaar maakt. En ben je op zoek naar nog meer lessuggesties, vanuit de uitgever Lemniscaat zijn er nog extra lessuggesties bij dit boek bedacht. Zeker de moeite waard om naar te kijken!

Specificaties Waar is Grote Broer?

Auteur: Linde Faas | Uitgever: Lemniscaat │ 9789047712176│juni 2021│32 pagina’s │meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.