De gouden lepel, een complexe bakwedstrijd met een moordmysterie!

Een bakwedstrijd die wordt georganiseerd door een bekende chef-kok en tv-persoonlijkheid. Het lijkt een perfecte combinatie te zijn totdat er mysterieuze gebeurtenissen plaats vinden. Is iedereen wie die zegt dat die is en waarom vindt er sabotage plaats..? Lees het nu in de nieuwe thriller van Jessa Maxwell: De gouden lepel.

De Gouden Lepel

Het verhaal achter de gouden lepel

Jessa Maxwell heeft in de thriller van De gouden lepel een combinatie gemaakt tussen een spannende bakwedstrijd en een complexe situatie met een dode als gevolg. Hierdoor heeft het de naam van een thriller gekregen. Je wordt gedurende het verhaal continu in spanning gehouden door de vele actie momenten en dreigingen die op de loer liggen bij de deelnemers, althans alleen de deelnemers is nog maar de vraag..

Voordat je mee de wedstrijd in wordt genomen maak je kennis met de zes uitgekozen deelnemers voor het populaire programma: Bake Week. Vervolgens maak je kennis met het presentatie duo en krijg je mee hoe het verloop naar de wedstrijd toe gaat. Zodra iedereen is voorgesteld en je de achtergronden van de deelnemers weet is er een welkomstdiner en gaat de wedstrijd morgen van start. Gezonde zenuwen zijn goed maar op dag 1 gebeuren er al bijzondere dingen waardoor je niet meer weet wie er te vertrouwen is. Doet iedereen mee aan Bake Week voor dezelfde redenen?

deelnemers

Mijn mening over de gouden lepel

Aan het begin van De Gouden Lepel moest ik persoonlijk enorm wennen aan de wisselingen tussen de personages. Voor het verhaal is het nuttig om de achtergronden van de deelnemers te weten. Dit was alleen voor mij een nieuw concept. Tijdens mijn andere leesavonturen had ik nog niet een boek gehad waarbij elk hoofdstuk de naam van een personage kreeg. Wat uiteindelijk dus verwees naar zijn perspectief op de huidige gebeurtenis.

De Gouden Lepel

Eenmaal in het boek was het erg prettig om te weten vanuit welk personage je de situatie beleefde. Dit maakte het voor mij, eenmaal eraan gewend, een stuk spannender met lezen en zeker naarmate de bakwedstrijd volgde. Je krijgt het gevoel alsof je zelf in de baktent bent en steeds over je schouders moet kijken. Mede vanwege de mysterieuze gebeurtenissen en de wilskracht naar de prijs, De Gouden Lepel. Ik heb het boek op vakantie dan ook binnen twee dagen uitgelezen. Dit omdat ik enorm nieuwsgierig was geworden naar het gehele verhaal en natuurlijk de ontknoping ervan! Een absolute aanrader wanneer je van spanning, sensatie, mysterie en wedstrijden in een verhaal gecombineerd houdt!

deelnemers

Jessa Maxwell

De schrijfster van De Gouden Lepel heeft onder andere voor The New Yorker en NY Times geschreven. De Gouden Lepel is haar thrillerdebuut in de lees- en schrijfwereld. Je kan tijdens het lezen merken dat zij vaker verhalen heeft geschreven en het verhaal soepel doorloopt. Doordat het haar debuut is kan ik geen andere boeken van haar tonen. Echter ga ik dit wel in de gaten houden want ben benieuwd geraakt naar wat er nog gaat volgen!

De Gouden Lepel

Specificaties De Gouden Lepel

Oorspronkelijke titel: The Golden Spoon | Auteur: Jessa Maxwell | Vertaling: Marion Drolsbach & Mieke Trouw-Luyck | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | Aantal bladzijden: 288 | Genre: Thriller | april 2023 | 9789021035956 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De Gouden Lepel
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.