Emma en de Sint, een vrolijk Beestenboel boekje

Emma en de Sint is een lief en herkenbaar boekje over de mooie kanten van het sinterklaasfeest. De magie die het heeft voor kinderen, maar ook de spanning. Spanning van wat er te wachten staat, maar dat wordt net zo snel afgewisseld met blijdschap en plezier. Het is een feest met tradities, snoep, cadeaus en liedjes. En dat is vanuit het kinderoogpunt. Precies zoals Federico Van Lunter zijn Beestenboel boeken bedoelt heeft. Het is echt voor kinderen geschreven. Dus back off volwassenen, deze is voor de kinderen! Oké en vooruit voor alle ouders, verzorgers, juffen, pedagogen en andere volwassenen die graag voorlezen aan kinderen.

Emma en de Sint federico van lunter beestenboel voorkant cover kader

Synopsis Emma en de Sint

Hallo, ik ben Emma en vandaag komt Sinterklaas op bezoek! Ik maak een tekening en zing een liedje met mijn vriendjes. Ook thuis zet ik alles klaar voor de komst van Sinterklaas. Help je mij een handje? Een lief en herkenbaar boekje over het geweldige sinterklaasfeest. Voor kleine beestjes en grote kindjes vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Federico Van Lunter komt uit België en deze papa heeft al vele geweldige boeken voor alle leeftijden van kinderen gemaakt. Hij is illustrator maar de Beestenboel boeken schrijft hij ook. Dat hij een vader is zorgt voor een aangename verrijking in de verhalen. Je ziet zoveel herkenbare dingen voor kind en ouder/verzorger. De wereld die hij creëert is lief, welkom en herkenbaar. Emma en de Sint is een prentenboek met stevige pagina’s, maar het zijn geen hardkartonnen bladzijden. Het is dus wel tegen veel lezen en kinderhandjes bestemd, maar niet zo “kinderachtig” doordat de bladzijden niet zo dik zijn. Ik heb dit niet veel vaker gezien en wat mij betreft een goede keuze voor de leeftijd! Een leeftijd van ‘ik ben al zo groot maar heb toch behoefte aan veiligheid’.

Beestenboel serie

Emma en de Sint is mijn tweede boek uit de Beestenboel serie, en derde boek met Emma in de hoofdrol. Wat ik zo leuk vind aan de Beestenboel serie is dat het zo lief en vriendelijk is. De basis bestaat uit 4 diverse karakters. Elk met een eigen karakter en met een eigen dier. Als ze het dierenpakje aantrekken durven ze net even iets meer, of bekijken ze de wereld door de ogen van dat dier. Om welke karakters draaien de boeken?

  • Emma: gevoelige denker
  • Louis: Onhandige optimist
  • Olivia: creatieve dromer
  • Arthur: onstuimige wervelwind

De karakters zijn qua innerlijk en uiterlijk anders en divers. Veel kinderen zullen dingen herkennen. Soms bij 1 karakter, soms bij meerdere. De sfeer is zo warm, lief, vriendelijk welkom. En dan is het dus niet tuttig of saai. Nee het is fantasievol herkenbaar. Precies de belevingswereld van de doelgroep.

Sintfeest

Als er één discussie beladen is onder volwassenen dan is dat die wel van het sintfeest. Ik denk dat Federico Van Lunter het heel goed heeft gedaan met Emma en de Sint. De sfeer is fijn en normaal en vanuit de ogen van een kind. Sint en Piet komen voorbij, en Piet heeft roetvegen en blonde haren. Het past bij ons en bij mijn kinderen. Die letten niet zo alle details, dat is meer voor volwassenen. Ik denk dat de tradities en bijbehorende emoties goed in dit verhaal gestopt zijn.

Leuk is ook dat er altijd wel iets van een knutselactiviteit voorbij komt in de Beestenboel boeken van Emma. Althans in de twee die ik heb gelezen tot nu toe. Leuke eenvoudige activiteiten die je makkelijk kan nadoen. Kinderen vinden het altijd leuk om naar aanleiding van een boek te gaan knutselen. Ideaal dus ook om dit boek Emma en de Sint op school of op de opvang te gebruiken in een thema. Lekker voorlezen en je kan er zo een activiteit aan koppelen vanuit het boek.

Fijne wereld

Ik ben weer zeer gecharmeerd van Federico Van Lunter zijn werk. De liefde spat uit elke hoek. Ik geniet van de kleine details zoals tandjes in een mond, of knoopjes op een jas. Een flamingo knuffel, het brilletje van Sint en de versieringen op de muur. En op de cover Emma met 1 schoentje aan en een unicorn stokpaardje. Het is zo compleet en herkenbaar. Mijn dochters zien weer hele andere dingen, de hartjes en zonnetjes die overal wel zijn bijvoorbeeld. Ook is de boekenkast in de klas bij Emma altijd goed gevuld met toffe boeken. Een goede tip voor je eigen boekenkast! Emma en de Sint is precies wat we hoopten dat het zou zijn.

Het is een veilige wereld waar plezier en je thuis voelen belangrijk zijn. Ik ben heel blij dat Clavis peuter deze heerlijke serie zo rap laat groeien en veel diverse boeken uitbrengt. Wij willen zeker meer van Van Lunter lezen en ik weet zeker heel veel kinderen.

Andere boekentips met thema Sint en Piet

Specificaties Emma en de Sint

Auteur en illustraties: Federico Van Lunter | Uitgever: Clavis | Beestenboel boekenserie | Juli 2023 | 32 pagina’s | 9789044851151 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.