Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker – Harmen van Straaten

Mijn dochter is gek op films, boeken of series met een spannend avontuur. Een kind als hoofdpersoon, die het op moet nemen tegen slechteriken of die mysterieuze dingen meemaakt.
Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker heeft een titel waar je al helemaal nieuwsgierig van wordt!

wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Een spannende zoektocht in het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

De korte omschrijving op de achterzijde van het boek luidt als volgt:
De hoofdpersoon van dit verhaal heet Mattias Spijker. Hij krijgt een uitnodiging van zijn tante Koosje, die hij nog nooit heeft ontmoet. Hij mag in haar hotel aan zee komen logeren. Er is één voorwaarde: hij moet alleen komen.

Mattias gaat op reis. Onderweg komt hij allerlei vreemde figuren tegen. Allemaal lijken ze dezelfde boodschap te hebben: ga terug naar huis!
Wie probeert hem tegen te houden, en waarom? En wie stuurt hem toch al die flessenpost? Mattias laat zich niet bang maken. Hij verzint een plan om tante Koos en haar hotel te redden – en zichzelf.

Nieuwsgierig hoe het verder gaat

Toen wij dit stukje op de achterkant lazen, waren we dus helemaal om! Dit is wel een boek waar wij heel nieuwsgierig van worden. En dat bleef zo, niet alleen na het lezen van de korte omschrijving, maar het hele boek door.
In het boek komt Mattias allerlei vreemde figuren tegen: een oud vrouwtje, een pastoor, een kapitein, gasten van het hotel én de majoor ter zee buiten dienst. Deze vreemde man maakt elke keer notities in het scheepsjournaal van Mattias.

Wij vonden het leukste aan het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker dat de hoofdpersoon heel ondernemend én grappig is. Hij is niet bang om zijn eigen mening te geven en dat maakt hem wel tot een écht persoon met diepgang.

Spannend en grappig avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar

Een tijdje geleden hebben wij al eerder een boek van Harmen van Straaten mogen reviewen, namelijk ‘De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni’. Dat boek vonden we echt super leuk, dus daarom waren we blij dat we dit boek ook mochten lezen.
Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker is net voor iets oudere kinderen dan Toni Malloni, maar wel een beetje in dezelfde stijl geschreven.

Dit verhaal leest vlot. Het heeft de juiste hoeveelheid spanning, en je blijft het hele boek nieuwsgierig: hoe zou het nu verder gaan? Wat heeft alles met elkaar te maken?
Echt een spannend avontuur voor de jongere lezers, fijn om nog voor te lezen, maar ook heel goed zelf te lezen.
Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker is geschikt voor kinderen van 8 tot 10 jaar.

wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Specificaties Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Auteur: Harmen van Straaten│Uitgever: Leopold │9789025879150 │mei 2020 │112 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.