De kale boom over vriendschap en samenwerken

Stel je bent ziek. De bomen om je heen krijgen blaadjes, maar jij verliest je haren. Je kijkt in de spiegel en zegt: “Ik lijk wel een omgekeerde boom”. Dit overkwam de zieke Michael en zo werd het prentenboek: De kale boom geboren. Een boek over vriendschap en samenwerken. 

De kale boom

de kale boom

Op een mooie dag in het bos komen de jonge dieren tevoorschijn, bloemen schieten uit en de bomen krijgen felgroene blaadjes, maar niet voor alle bomen in het bos. Er is een beuk die zich niet zo lekker voelt. Hij verliest blaadjes. De familie Eekhoorn die er woont vindt het maar raar.

De beuk kan er niks aan doen, hij voelt zich ziek. De andere dieren opperen dat het misschien al herfst is. De oude slak zegt dat ze geduld moeten hebben. Maar er gebeurt niks. De beuk is een kale boom geworden.

Meisje Eekhoorn en Klein Konijn bedenken een planom de kale boom weer warm te krijgen voor de winter. Iedereen doneert iets. De vogels een veer, de mieren brengen wol van de schapenweide, de lange slang geeft zijn oude vel en de grote eik doneert alle bladeren die van takken vallen als iedereen eraan hangt. De spinnen spinnen samen draden en daar worden prachtige slingers van gemaakt.

de kale boom

Als beuk, de kale boom, zijn ogen opent na de verrassing wordt hij helemaal warm van binnen en van buiten. Als het dan herfst is verliezen alle bomen hun bladeren maar de beuk blijft prachtig versierd.

Na de winter komt de lente en beuk heeft jeuk! Hij krijgt weer groene blaadjes! Maar die versiering die laat hij mooi zitten.

Wat vinden wij er van?

De kale boom is een prachtig prentenboek over ziek zijn en op een laagdrempelige manier met andere kinderen over kanker en de vaak hierbij behorende haaruitval te kunnen praten. Een exemplaar voor gezinnen en professionals die hier mee te maken, kunnen, krijgen.

Hiernaast is het een prachtig verhaal over vriendschap en samenwerken en om te zien wat de lente, de herfst en de winter met een boom kunnen doen.

Mooie fantasietekeningen die de kinderen prikkelen om zelf ook mooie bomen en dieren te gaan tekenen.

Specificaties de kale boom

Uitgeverij: De vier windstreken | Auteur:  Tamara Bos | 9789051165838 | 32 pagina’s | maart 2017 | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.