Kaatje en de juf – Liesbet Slegers, een lief prentenboek

Kaatje en de juf is een lief prentenboek van Liesbet Slegers. Dat begint met een super lief gedicht. Een knuffel hier, een knuffel daar, hé lieve juf het is echt waar. ik vind je zo ontzettend lief, ik ben jouw hartendief!

kaatje en de juf

Kaatje en de juf

Kaatje en de juf gaat over Kaatje die naar school gaat. Dat is heel leuk want haar juf is de allerliefste! Kaatje is dus heel blij! Karel en Ali zijn er ook en ze spelen samen met de bal. Maar dan struikelt Kaatje en haar knie doet pijn ze is verdrietig. Gelukkig helpt haar juf haar goed met troosten en een mooie pleister op haar knie!

Tijd om te gaan schilderen een bruine boom met groene blaadjes. Daarna gaat ze samen spelen met Karel met de auto’s. Maar Karel wordt boos omdat Kaatje de gele bus pakt.

Karel Ali en de juf bouwen samen in de blokkenhoek en daarna spelen ze nog even met zijn drietjes. Samen spelen is heel erg leuk!

Er wordt nog gedanst en ook nog even geknuffeld met de juf en dan is het tijd om naar huis te gaan. Thuis maakt Kaatje nog een mooie kaart met hartjes voor haar juf. Slaap lekker!

Prentenboek over emoties

Kaatje en de juf is een prachtig prentenboek over emoties maar ook over het gaan naar de peuterspeelzaal. De eerste school voor vele kinderen die moeten leren samen spelen, samen delen en elkaar helpen.
Op de leeftijd van 3 en 4 jaar wordt er veel aandacht besteedt aan emoties en er zijn al vele boeken op StoerLeesVoer verschenen met thema emoties in de hoofdrol.

Anders dan boeken met thema naar school gaan is de schooldag van Kaatje heel kort. Er wordt geen boterham gegeten en ook geen fruitmaaltijd. In dit prenteboek ligt de nadruk echt op de emoties en dat een juf heel lief is.

En daar wordt deze juf natuurlijk weer heel blij van!

kaatje en de juf

Illustraties in Kaatje en de juf

De illustraties zijn zoals we ze kennen van Liesbet Slegers. De tekstvakken zijn omcirkelt met mooie kleuren en de tekeningen zijn lekker groot en duidelijk met heldere kleuren. Het boek heeft afgeronde hoeken wat betekent dat het voor uitgeverij Clavis in de peuterlijn zit.

Specificaties Kaatje en de juf

kaatje en de juf

Auteur: Liesbet Slegers | Uitgever: Clavis Uitgeverij | 9789044839296 | juli 2020 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.