Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk, met een nieuw verhaal

Oké, ik zal het maar meteen vertellen: ik ben een grote fan van Kolletje! Vanaf het eerste boek hebben wij al meegeleefd met haar avonturen. Dus nu ‘Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk’ is verschenen, wist ik eigenlijk al meteen dat ik die wel heel graag wilde. Ideaal voor juffen en meesters om in de klas te hebben als voorleesbundel.

Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk

Een heel compleet voorleesboek: het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk

De buren zijn op bezoek en Kolletje vertelt over het beste cadeau dat ze ooit heeft gekregen: haar toversokken. Kolletje draagt ze altijd en als ze haar naam ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren de wonderlijkste dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft Kolletje allerlei avonturen. In de zomer houden ze een waterfeest in de tuin, en in de winter maken ze een grote sneeuwpop. Op school krijgt Kolletje een nieuw meisje in de klas en vertellen de kinderen wat ze later willen worden. Patrick Poeptoeter wordt olifantenverzorger, want die hebben grote drollen. Soms gaat het mis, maar gelukkig heeft Kolletje haar toversokken!

Een superdik boek

Het eerste dat opvalt als je ‘Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk’ in handen krijgt, is dat dit echt een enorm dikke pil is. Dit boek staat garant voor uren voorleesplezier! Het boek is namelijk meer dan 450 pagina’s dik en heeft wel 85 voorleesverhalen! Het eerste waar ik aan denk als ik dit boek zie, is dat dit een fantastisch boek is voor elke kleutermeester of -juf! Elke kleuterleerkracht zou dit boek in de klas moeten hebben! Want Kolletje & Dirk nemen je met hun avonturen mee het jaar door.

In deze uitgave van Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk zijn zeven boeken gebundeld: Lentekriebels, Taart met zomerkoninkjes, Herfstbeesten, Koning Winter valt in het water, naar de kermis, Allemaal familie en Werk aan de winkel. Voor elk seizoen is er wel een passend verhaal te vinden. En dan vind ik de verhaaltjes uit het boek ‘Allemaal familie’ ontzettend goed aansluiten op de ‘Week van de Lentekriebels’ en de lessen sociale vaardigheden en burgerschap.

Heerlijke humor voor kleuters

De verhalen in ‘Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk’ zijn echt fantastisch voor kleuters! Ik ben zelf hier thuis begonnen met de verhaaltjes van Kolletje toen mijn dochter 3 jaar was (ze is inmiddels 11). Nu mijn jongste dochter ook te oud is voor Kolletje, heb ik mijn boeken maar meegenomen naar mijn kleuterklas. Dat is het voordeel als je kleuterjuf bent: dan kun je gewoon je leukste boeken voor blijven lezen. En zo leuk als mijn eigen dochters het vonden, zo geweldig vinden de kinderen uit mijn klas nu de verhalen ook nog!

De humor is gewoon heerlijk, de verhaaltjes zijn herkenbaar én er zijn echt lekker veel plaatjes in te vinden (ook altijd fijn voor kinderen). Wat ik ook leuk vind, is dat de verhalen ook echt van nu zijn. De mensen in het boek zijn gevarieerd, een afspiegeling van de maatschappij. Deze bundel heeft een nieuw beginverhaal over Kolletjes toversokken. Dus dat is een leuke extra. Heb je de andere boeken al in huis (of bijvoorbeeld het boek ‘Voorlezen met Kolletje en Dirk‘), dan zou ik dit boek Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk niet per se aanschaffen. Het is dan misschien wat zonde. Maar als je nog niets van Kolletje en Dirk hebt, dan is dit de ideale bundel!

Specificaties Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk

Auteur: Pieter Feller | Illustraties: Natascha Stenvert | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff Amsterdam | 9789021037974 | Maart 2023 | 488 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.