Ik ben geen knuffelbeest! – een boek van Madeline Valentine

Een superschattig kuikentje op de kaft van het boek, maar dan met de titel ‘Ik ben geen knuffelbeest!’ Dat is een tegenstelling waar ik wel heel nieuwsgierig naar ben. Want een kuikentje is toch heerlijk om mee te knuffelen?  

ik ben geen knuffelbeest

Blijf van me af, want ik ben geen knuffelbeest!

Daisy is een klein kuikentje. Een lief, schattig, klein, pluizig kuikentje, zoals veel kuikens nu eenmaal zijn. Haar vrienden willen haar constant aaien, knuffelen en vertellen hoe ontzettend schattig ze wel niet is.
Maar Daisy vindt het maar niks, die knuffels en kusjes de hele tijd. Sterker nog, ze wordt er af en toe helemaal gek van! Ze is meer dan dons alleen! Uit frustratie pikt ze uiteindelijk één van haar vrienden hard in zijn neus, terwijl ze uitroept: ‘Ik ben geen knuffelbeest!’
Haar moeder leert haar dat ze haar vrienden moet vertellen hoe ze zich voelt, maar dan wel op de juiste manier. Hoe gaat Daisy dit aanpakken?  

dieren

Herkenbaar boek voor kinderen

Ik moest erg lachen om het onderwerp van ‘Ik ben geen knuffelbeest!’. Want wat is dit een herkenbaar thema. Elk kind dat klein voor zijn leeftijd is, zal dit vast wel meegemaakt hebben. Iedereen schat zo’n kind altijd kleiner in, en dat is lang niet altijd leuk! Ook als juf herken ik dit. De kinderen die klein zijn voor hun leeftijd, worden vaak heel schattig gevonden. Maar ze mogen ook bijna altijd alleen maar het kind spelen in de huishoek, of andere kinderen proberen ze op te tillen. En dat is misschien voor een keertje wel leuk, maar lang niet altijd! ‘Ik ben geen knuffelbeest!’ is dus herkenbaar voor deze kinderen. Maar het leert deze kinderen ook hoe ze goed voor zichzelf op kunnen komen. En het is meteen een wijze les voor hun klasgenootjes.  

Grappige tekeningen

‘Ik ben geen knuffelbeest!’ leest erg fijn voor. De teksten zijn kort, maar je kunt als je dit voorleest spelen met de stemmen van de personages en hun emoties. Daarbij is de vormgeving erg leuk, met spreekwolkjes en mooie paginavullende tekeningen. Het is ook mooi hoe de auteur speelt met het ‘schattige’ karakter van Daisy, want op sommige illustraties zie je dat eigenlijk helemaal niet zo schattig is. Voor mij als juf is dit een prentenboek dat zeker goed is om eens in de klas voor te lezen, denk dat veel kinderen hier iets aan kunnen hebben.  

Specificaties Ik ben geen knuffelbeest!

Auteur: Madeline Valentine | Uitgever: Rubinstein │ 9789047628644 │maart 2021│40 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kaft boek
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.