Verbeeld me, het laatste deel in de Touching Juliette series

Zes hoofddelen, 4 novelles en vele zenuwslopende leesuren later zit voor mij het leesritje erop. Ik heb kennis mogen maken met Juliette, toen ze in het diepst van haar ziel gevangen zat. Vanuit daar maakte ik kennis met Adam, James, Warner, Kenji, Anderson en de rest. We hebben veel, heel veel meegemaakt. Mooie momenten beleefd maar ook veel gevochten voor wat we waard zijn. En nu is met Verbeeld me, een einde gekomen aan deze dystopie wereld vol superkrachten en opgroeien in ellende, maar zeker ook liefde.

Verbeeld me

Verbeeld me

Nu Juliette meer weet over haar verleden en over wie ze is, en wie ze zou moeten zijn.. Is alles alleen maar ingewikkelder geworden. Terwijl ze worstelt met haar verleden en alle informatie en een toekomst tegemoet gaat die onzekerder is dan ooit, vervagen de lijnen tussen goed en kwaad. Met oude vijanden op de loer, lijkt zij niet de enige die kan beslissen over haar lot. De dag des oordeels voor Het Herstel komt dichterbij, maar zal ze zelf kunnen kiezen aan welke kant ze vecht? En waar kiezen haar vrienden voor? Verbeeld me is het zesde hoofddeel en tevens laatste deel van deze serie. (maar wie weet)

Hallo wereld
Je zult me niet vergeten

verbeeld me

Dystopie wereld vol liefde

De Touching Juliette serie vond ik echt heerlijke leesmomenten. Tahereh heeft een aangename schrijfstijl, een fijn ritme van zinnen en een rijk palet aan emoties. Het is een wereld in de toekomst waarin de aarde kapot is en de bewoners ook. Het Herstel heeft de macht en er zijn mensen met superkrachten. We leren Juliette kennen terwijl ze gevangen zit en haar gekte wordt prachtig in beeld gebracht door Tahereh. Vanaf dat deel was ik in de ban van deze serie. Verbeeld me is de afsluiter, en voor mij was deze zo goed als perfect!

Door de serie heen zie ik diverse kanten van auteur Tahereh. Het ene moment geniet ik van stoere actie met superkrachten, het andere moment zijn macht en onderdrukking aan de orde van de dag. Weer op een ander moment zijn emoties en gevoelens heel overheersend en neemt ze ruim de tijd hiervoor. Het verhaal, en de verhalen uit deze wereld, worden verteld uit diverse oogpunten. En nee, niet elk deel vond ik even goed. Zo waren voor mij deel 4 en 5 not my cup of tea, maar gelukkig hou ik wel van thee en andere smaakjes. En zo kon ik er toch van genieten en kreeg ik er een warm gevoel van. Verbeeld me was wel precies my cup of tea!

Apotheose

In dit laatste deel Verbeeld me werken we natuurlijk toe naar een grote apotheose. En die krijg je! Wat een heerlijk deel is zeg. De actie overheerst, net zoals de dystopie wereld. We leren de laatste geheimen en onze vrienden vechten voor wat ze waard zijn. De liefde en het zwijmelen is ook aanwezig, maar wel lekker beknopt en direct tot de kern. Voor mij precies goed en in balans met het verhaal.

Ik wil verder niks verklappen natuurlijk maar voor mij was het een goede afsluiter. Heel tof hoe Tahereh weer met de opmaak en manier van vertellen weet te spelen. Zo is het oogpunt van Warner bijvoorbeeld opeens verdwenen, hij was er wel in deel 4 & 5. We lezen alleen mee vanuit Kenji en Juliette. Verbeeld me is bloederiger en gruwelijker dan ooit en voor mij past dit ook perfect in het verhaal. Het enige wat ik kan zeggen nog is dat deze serie heerlijk was, ik het zeker kan aanraden als de thema’s je aanspreken. En de prachtige vormgeving staat natuurlijk in elke boekenkast top!

hoofdstuk

Verbeeld me en vergeet me niet

Ik ga deze karakters missen en de wereld ook. Ik hoop stiekem dat er nog meer gaat komen. Maar het is wel een goede afsluiter geweest. Kenji is nog steeds niet mijn favoriet maar gelukkig is er genoeg keuze wat Tahereh ons geeft in karakters. Er zijn jongens, meiden, mannen en vrouwen. Er is plek voor diverse soorten afkomst en geaardheid. Thema’s als vriendschap, liefde, overleven, dystopie, macht, voor jezelf opkomen, vechten, familie, verlies, dood, overwinnen en vertrouwen komen in de hele serie en ook in Verbeeld me aan bod.

Lieve karakters, het was een aangenaam ritje en ik heb wat moeite met afscheid nemen. Bedankt voor de vele aangename leesuurtjes en wie weet tot ooit weer ziens. Ik ben gepast jaloers op een ieder die deze serie nog moet gaan lezen. Veel plezier! Laat je mij weten wat je ervan vindt?

Update!! Vertaalster Sandra Hessels bracht mij zeer goed nieuws… er komt nog een extra deel uit wat hangt tussen een boek en novelle! Dus to be continued.

Touching Juliette serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

touching juliette

Specificaties verbeeld me

Auteur: Tahereh Mafi | Uitgever: Blossom Books | Vertaald door Sandra C. Hessels | Januari 2020 | 9789463491907 | 456 pagina’s | Deel 6 Touching Juliette | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.