Fortnite: Waar is Jonesy? Een leuk boek voor nieuwsgierige kinderen!

Echte Fortnite fans kunnen aan de slag in het boek Fortnite: Waar is Jonesy? In dit boek kunnen de jonge fans, net als in de game, op zoek. Want als je vaak Fortnite speelt kun je goed zoeken en jagen. Kun je alle opdrachten in het boek vinden? Zonder in de valstrik te stappen? Een leuk boek voor Fortnite spelers, of kinderen die gewoon houden van mooie prentenboeken en spelletjes.

Fortnite: waar is Jonesy?

Fortnite als game

Voordat we het boek Fortnite: waar is Jonesy? induiken, nog even over Fortnite zelf. Dit is een spel wat bijvoorbeeld op de Nintendo en Playstation wordt gespeeld. Enorm populair: miljoenen mensen, groot en klein, spelen het. Officieel is deze game vanaf 12 jaar, omdat het een schietspel is met animatie personages. Het doel van het spel is om als enige over te blijven en dus je medespelers en vijanden in het spel te verslaan. Veel jongere kinderen spelen het ook. Voor hen is dit boek. Mijn zoon van 11 vond het boek al te kinderachtig, maar ik denk dat kinderen tussen 6-10 het leuk vinden, ook als ze geen fortnite spelen.

Fortnite: waar is Jonesy?

Waar is Jonesy?

In het boek is het de bedoeling dat je Jonesy, een van de personages, gaat zoeken op het Fortnite-eiland. Onder aan de pagina’s staan de opdrachten: je moet personages en spullen zoeken, zoals een schatkist of een speer. Dat klinkt niet zo moeilijk, maar de pagina’s zijn van top tot teen geïllustreerd. Daardoor is het voor kinderen ook leuk om naast de opdrachten goed naar de tekeningen te kijken: er spelen zich allemaal kleine verhaaltjes af. Op elke pagina is enorm veel te zien en te ontdekken. De foto’s spreken voor zich denk ik.

Voor wie is Fortnite: Waar is Jonesy leuk om te lezen?

Ik denk dat dit Fortnite boek leuk is voor kinderen tussen de 6-10 jaar oud. En ik denk eigenlijk dat het niet zoveel uitmaakt voor hen dat het van Fortnite is. Het spel zelf is veel gewelddadiger, al zijn sommige tekeningen ook wel wat spannend misschien. Het is vooral een boek voor kinderen die houden van illustraties en fantasie verhalen. Het is trouwens ook leuk om zelf poppetjes uit dit boek na te tekenen. Om de opdrachten te volbrengen moet je goed speuren (voor de zekerheid staan de antwoorden ook achter in het boek). Zo is Fortnite: waar is Jonesy? echt een kijk en doe boek, of een zoek en vindboek.


Specificaties Fortnite: waar is Jonesy?

Auteur: Epic Games | Uitgever: Billy Bones | Augustus 2021 | 9789463850810 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Fortnite: waar is Jonesy?
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.